Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Σολομό Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Επίσημο Δείπνο Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές με Ταλιατέλες Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ταλιατέλλες
500 γρ. Ταλιατέλλες MISKO
80 γρ. βούτυρο
70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 λίτρο γάλα, πλήρες
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
150 γρ. καπνιστός σολομός, κομμένο σε λωρίδες
150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Ταλιατέλλες MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 4 λεπτά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ή μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει εντελώς, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, μαγειρεύουμε για ένα ή δύο λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα στο τηγάνι και ανακατεύουμε συνεχώς. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι καγιέν.
Προσθέτουμε με μια μεγάλη πιρούνα τις βρασμένες ταλιετέλλες κατευθείαν από την κατσαρόλα σε ένα πυρίμαχο ταψί και στη συνέχεια προσθέτουμε τον καπνιστό σολομό και τη γραβιέρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Απλώνουμε πάνω από τα ζυμαρικά την μπεσαμέλ, και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και τη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180*C, για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.