facebook instagram youtube

Ταλιατέλλες στο φούρνο

preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ταλιατέλλες

500 γρ. Ταλιατέλλες MISKO

80 γρ. βούτυρο

70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 λίτρο γάλα, πλήρες

1/2 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν

150 γρ. καπνιστός σολομός, κομμένο σε λωρίδες

150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

50 γρ. τριμμένη φρυγανιά

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Ταλιατέλλες MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 4 λεπτά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ή μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει εντελώς, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, μαγειρεύουμε για ένα ή δύο λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα στο τηγάνι και ανακατεύουμε συνεχώς. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι καγιέν.

Προσθέτουμε με μια μεγάλη πιρούνα τις βρασμένες ταλιετέλλες κατευθείαν από την κατσαρόλα σε ένα πυρίμαχο ταψί και στη συνέχεια προσθέτουμε τον καπνιστό σολομό και τη γραβιέρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Απλώνουμε πάνω από τα ζυμαρικά την μπεσαμέλ, και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και τη φρυγανιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180*C, για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.