
Τι Συνταγές με Κοτόπουλο θα βρω στη MISKO;
Στη MISKO θα ανακαλύψεις πάνω από 50 απολαυστικές συνταγές με κοτόπουλο για κάθε περίσταση και διατροφική συνήθεια. Ανακάλυψε συνταγές με κοτόπουλο και ζυμαρικά για κυρίως γεύμα, light συνταγές και συνταγές για παιδιά. Στο site μας θα...
Τι Συνταγές με Κοτόπουλο θα βρω στη MISKO;
Στη MISKO θα ανακαλύψεις πάνω από 50 απολαυστικές συνταγές με κοτόπουλο για κάθε περίσταση και διατροφική συνήθεια. Ανακάλυψε συνταγές με κοτόπουλο και ζυμαρικά για κυρίως γεύμα, light συνταγές και συνταγές για παιδιά. Στο site μας θα βρείτε συνταγές για γιουβέτσι με κοτόπουλο, κριθαρότο με βασικό συστατικό το κοτόπουλο, μακαρονάδες με κοτόπουλο και σάλτσες για να το συνδυάσετε. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε συνταγές με κοτόπουλο, ανάλογα με τις διατροφικές σας συνήθειες όπως συνταγές χωρίς γλουτένη και χωρίς γαλακτοκομικά. Στη MISKO σίγουρα θα βρεις τη συνταγή που ψάχνεις από τους αγαπημένους σου σεφ και food bloggers. Ανακαλύψτε συνταγές με κοτόπουλο και ζυμαρικά, ένας συνδυασμός που αγαπάει κάθε ουρανίσκος, αφού μαζί τους μπορείτε να φτιάξετε κάθε είδους πιάτο.
Τι μπαχαρικά βάζουμε στο Κοτόπουλο;
Τα βασικά μπαχαρικα που χρειαζόμαστε για το κοτόπουλο είναι το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Αν θέλουμε να δώσουμε πιο έντονη γεύση στο κοτόπουλο μας μπορούμε να προσθέσουμε σκόρδο ή σκόνη σκόρδου.
Για μια ελληνική γεύση στο κοτόπουλο τα μπαχαρικά που ταιριάζουν και θα προσδώσουν έναν παραδοσιακό χαρακτήρα και γεύση είναι η ρίγανη και το θυμάρι, ξερά για μια πιο ήπια γεύση ή φρέσκα για πιο έντονη.
Αν επιθυμούμε να δώσουμε ανατολικά στοιχεία στο κοτόπουλο μας, μπορούμε να προσθέσουμε κάρυ και πάπρικα. Για τους λάτρεις των καυτερών, το τσίλι σε σκόνη ή το μπούκοβο θα απογειώσει το πιάτο σας.
Ποια είναι η διατροφική αξία του Κοτόπουλου;
- Στήθος κοτόπουλου: 284 θερμίδες
Το στήθος κοτόπουλου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κομμάτια κοτόπουλου. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος.
Ένα μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα (172 γραμμάρια) έχει την ακόλουθη διατροφική αξία.
- Θερμίδες: 284
- Πρωτεΐνη: 53,4 γραμμάρια
- Υδατάνθρακες: 0 γραμμάρια
- Λίπος: 6,2 γρ
- Μπούτι κοτόπουλου: 109 θερμίδες
Το μπούτι κοτόπουλου είναι ελαφρώς πιο τρυφερό και γευστικό από το στήθος κοτόπουλου λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητάς του σε λιπαρά. Ένα μαγειρεμένο μπούτι κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα (52 γραμμάρια) περιέχει
- Θερμίδες: 109
- Πρωτεΐνη: 13,5 γραμμάρια
- Υδατάνθρακες: 0 γραμμάρια
- Λίπη: 5,7 γρ
Πόση πρωτεΐνη έχει το κοτόπουλο;
- Στήθος κοτόπουλου: 54 γραμμάρια πρωτεΐνης
Το στήθος κοτόπουλου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κομμάτια κοτόπουλου.
Ένα μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα (172 γραμμάρια) περιέχει 54 γραμμάρια πρωτεΐνης. Αυτό ισοδυναμεί με 31 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια
- Μπούτι κοτόπουλου: 13,5 γραμμάρια πρωτεΐνης
Ο μηρός κοτόπουλου είναι ένα άλλο δημοφιλές κομμάτι κρέατος που είναι ελαφρώς φθηνότερο από το στήθος κοτόπουλου.Ένα μαγειρεμένο μπούτι κοτόπουλου χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα (52 γραμμάρια) περιέχει 13,5 γραμμάρια πρωτεΐνης. Αυτό ισοδυναμεί με 26 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια
- Φτερούγα κοτόπουλου: 6,4 γραμμάρια πρωτεΐνης
Πόση ώρα χρειάζεται να μαγειρέψω το κοτόπουλο;
- Βραστό Κοτόπουλο: Μόλις πάρει βράση το νερό, προσθέτουμε μέσα το φιλέτο κοτόπουλου και το σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά αφού προηγουμένως το σκεπάσουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
- Τηγανητό και Ψητό Κοτόπουλο στο Τηγάνι : Τo κοτόπουλο χωρίς κόκαλα χρειάζεται 8-11 λεπτά ανά πλευρά στο τηγάνι, ενώ με κόκαλα χρειάζεται 11-15 λεπτά ανά πλευρά για να ψηθεί πλήρως. Σημαντικό ρόλο παίζει και το πάχος του κοτόπουλου, όσο μικρότερο είναι τόσο λιγότερο χρόνο χρειάζεται.
- Κοτόπουλο στο Φούρνο: Ένα ολόκληρο κοτόπουλο χωρίς γέμιση πρέπει να ψήνεται περίπου για 1 ώρα και 40 λεπτά, ενώ ένα ολόκληρο κοτόπουλο γεμιστό πρέπει να ψήνεται περίπου για 2 ώρες και 10 λεπτά.
Το στήθος χωρίς κόκαλο καλό είναι να μαγειρευτεί για περίπου 35-45 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος, ενώ το στήθος με κόκκαλο πρέπει να ψηθεί για περίπου 40-50 λεπτά.
Οι μηροί χωρίς κόκαλα πρέπει να ψήνονται για 20-30 λεπτά, ενώ οι μηροί με κόκαλα πρέπει να ψήνονται για 35-45 λεπτά.
- Κοτόπουλο στη σχάρα: Τα στήθη χωρίς κόκαλα πρέπει να ψήνονται στη σχάρα 9-12 λεπτά ανά πλευρά και τα στήθη με κόκαλα πρέπει να ψήνονται 14-17 λεπτά ανά πλευρά.
Οι μηροί χωρίς κόκαλα θα ψηθούν σε 5-8 λεπτά ανά πλευρά, ενώ για τους μηρούς με κόκαλα χρειάζονται 7-10 λεπτά ανά πλευρά.
Τα φτερά πρέπει να ψηθούν στη σχάρα για 8 λεπτά ανά πλευρά, τα αλεσμένα μπιφτέκια για 6 λεπτά ανά πλευρά και τα πόδια με κόκαλα για 15-18 λεπτά ανά πλευρά.
Ποιο κρασί ταιριάζει με κοτοπουλο;
Κατά γενικό κανόνα, το λευκό κρέας όπως το στήθος κοτόπουλου συνδυάζεται καλά με λευκά κρασιά όπως Sauvignon Blanc ή Chardonnay. Ανάλογα με τα υλικά της συνταγής μπορούμε να ταιριάξουμε το κοτόπουλο και με άλλα κρασιά: Για Μακαρονοσαλάτες με κοτόπουλο, μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με Ροζέ Κρασί. Το ψητό κοτόπουλο και κοτόπουλο πάπρικα μπορούμε να το συνδυάσουμε με Κόκκινο Κρασί. Τέλος, το τηγανητό κοτόπουλο, το κοτοπουλο με αρκετα μπαχαρικά και με κρέμα γάλακτος, ταιριάζει πολύ καλά με λευκά αρωματικά κρασιά.