Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Ελαφριές Συνταγές για Βραδινό Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Κοτόπουλο TikTok Συνταγές Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Παραδοσιακές Συνταγές Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Αστράκι Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Σούπες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Αστράκι
200 γρ. Αστράκι MISKO
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κοτόπουλο, κομμένο στα έξι
1 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
2 στικ σέλερι, κομμένα σε μικρά κυβάκια
1.200 ml ζωμό λαχανικών
3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε. Μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το κοτόπουλο το οποίο το έχουμε κόψει σε μερίδες, και το σοτάρουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Απομακρύνουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας (κρεμμύδι, καρότο και σέλερι) και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Τα σοτάρουμε πολύ καλά για περίπου 5 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το ζωμό λαχανικών, και αφού πάρει μια βράση, επιστρέφουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε περίπου για 40 λεπτά.
Απομακρύνουμε και πάλι το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το Αστράκι MISKO και ανακατεύουμε πολύ καλά για τα πρώτα 2 λεπτά. Βράζουμε για 7 λεπτά.
Ξεχωρίζουμε το ψαχνό από το κοτόπουλο, το κόβουμε σε πιο μικρές μπουκίτσες και το προσθέτουμε και πάλι στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και βράζουμε για 2 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε την κοτόσουπα μας ζεστή με επιπλέον χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.