facebook instagram youtube

Συνταγές για Γιουβέτσι

Το φαγητό είναι έτοιμο, για ελάτε στο τραπέζι! Δοκιμάστε τις συνταγές που σας προτείνει η MISKO και κάντε τα οικογενειακά σας γεύματα μια γευστική πρόκληση. Επιλέξτε τη συνταγή που σας ταιριάζει και… καλή όρεξη!

ΦΙΛΤΡΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

ΦΙΛΤΡΑ
close

1 - 12 ΑΠΟ 18

remove ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
< 30 ΛΕΠΤΑ
Συνταγές που περιέχουν τα υλικά
Συνταγές που δεν περιέχουν τα υλικά

Τι συνταγές για γιουβέτσι θα βρω στο Misko.gr;

Στην ιστοσελίδα της MISKO θα βρείτε πάνω από 15 συνταγές για γιουβέτσι, κάθε ένα διαφορετικό και ταυτόχρονα απολαυστικό. Επιλέξτε ανάμεσα από ένα λαχταριστό γιουβέτσι με θαλασσινά, ή το αγαπημένο σε όλους γιουβέτσι...

+

Τι συνταγές για γιουβέτσι θα βρω στο Misko.gr;

Στην ιστοσελίδα της MISKO θα βρείτε πάνω από 15 συνταγές για γιουβέτσι, κάθε ένα διαφορετικό και ταυτόχρονα απολαυστικό. Επιλέξτε ανάμεσα από ένα λαχταριστό γιουβέτσι με θαλασσινά, ή το αγαπημένο σε όλους γιουβέτσι της γιαγιάς. Για τους βιαστικούς ένα λαχταριστό, τέλεια μελωμένο γιουβέτσι με γλυκιά σάλτσα ντομάτας και γαρίδες, έτοιμο σε 35 μόλις λεπτά είναι η τέλεια επιλογή. Ενώ ανάμεσα στις τόσες συνταγές για γιουβέτσι οι μερακλήδες θα βρουν ένα γιουβέτσι με κοκκινιστό αρνάκι στο φούρνο που θα γεμίσει το Κυριακάτικο τραπέζι νοστιμιά. 

 

Τι κρέας να επιλέξω για γιουβέτσι; 

Αν αναρωτιέστε τι κρέας να επιλέξετε για γιουβέτσι τότε οι απαντήσεις θα σας εκπλήξουν ευχάριστα καθώς οι επιλογές είναι πολλές. Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι το μοσχαρίσιο κρέας μιας και αυτό χρησιμοποιείται συνήθως για την παρασκευή ενός γιουβετσιού. Η σπάλα μάλιστα, καθώς και η ελιά είναι ιδανικά κομμάτια, για το αγαπημένο σου γεύμα. Η αναζήτησή όμως στο τι κρέας να επιλέξετε για γιουβέτσι δε σταματά εδώ. Στην ιστοσελίδα της MISKO θα βρείτε συνταγές για γιουβέτσι με χοιρινό, με αρνί αλλά και με κοτόπουλο. Οι επιλογές πολλές και όλες τους λαχταριστές, εσείς ποιο θα διαλέξετε; 

 

Πώς μπορώ να φτιάξω γιουβέτσι χωρίς κρέας;

Η MISKO σας προσκαλεί να φτιάξετε ένα γιουβέτσι χωρίς κρέας και να εντυπωσιάσετε ακόμα και τον πιο απαιτητικό καλεσμένο σας. Επιλέξτε ανάμεσα σε πεντανόστιμες συνταγές για γιουβέτσι με βάση τα θαλασσινά, ιδανικές για κάθε περίσταση. Το χταπόδι είναι το τέλειο υλικό για ένα εναλλακτικό γιουβέτσι, ενώ ένα καλοκαιρινό γιουβέτσι με μπόλικα θαλασσινά, θα δώσει νησιώτικο αέρα στο τραπέζι σας. Από την αναζήτησή για ένα γιουβέτσι χωρίς κρέας δε θα μπορούσε να λείπει ένα ζουμερό κριθαράκι με λαχανικά στο φούρνο, που θα ενθουσιάσει μέχρι και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

 

Ποια είναι η καλύτερη σάλτσα για να συνοδεύσω το γιουβέτσι;

Η καλύτερη σάλτσα για να συνοδεύσετε το γιουβέτσι σας είναι μια κατακόκκινη πλούσια πηχτή σάλτσα ντομάτας, στην οποία θα έχει μαγειρευτεί σωστά το κρέας της επιλογής σας. Με αυτό τον τρόπο η σάλτσα θα έχει όλη τη γεύση που αναζητάει κανείς, την οποία γεύση θα περάσει στο κριθαράκι κατά τη διάρκεια του φουρνίσματος. Ενώ για πετύχετε την καλύτερη σάλτσα για να συνοδεύσετε το γιουβέτσι σας θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι το νερό που θα προσθέσετε για να βράσει το κριθαράκι θα πρέπει να έχει μια αναλογία 3 προς 1. Με άλλα λόγια, για κάθε 100 γρ. κριθαράκι θα πρέπει να βάζετε 300 ml νερό.      

 

Πόση ώρα χρειάζεται να ψήσω το γιουβέτσι στο φούρνο;

Ένα τέλειο γιουβέτσι απαιτεί γνώση αναφορικά με τους χρόνους μαγειρέματος και του πόση ώρα χρειάζεται να ψηθεί το γιουβέτσι στο φούρνο. Αρχικά, το κρέας θα πρέπει να μαγειρευτεί στην κατσαρόλα για περίπου 2 ώρες, στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε μοσχάρι. Ένα κοτόπουλο χρειάζεται αισθητά λιγότερο χρόνο. Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία μένει το μαγείρεμα στο φούρνο. Η ώρα που χρειάζεται να ψήσετε το γιουβέτσι στο φούρνο είναι περίπου 20-30 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος στο φούρνο ανακατεύουμε μόλις περάσουν 15 λεπτά και ελέγχουμε αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμα. Έτοιμο!

 

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο γιουβέτσι και στο κριθαράκι κοκκινιστό;

Η βασική διαφορά ανάμεσα στο γιουβέτσι και στο κριθαράκι κοκκινιστό είναι η απουσία κρέατος στο δεύτερο. Ένα κλασικό γιουβέτσι έχει ως πρωταγωνιστή κάποιο κρέας. Οι επιλογές είναι πολλές με τις κυριότερες να είναι το μοσχάρι, το αρνί, αλλά και το κοτόπουλο. Ενώ, η μοντέρνα κουζίνα σας καλεί για ένα γιουβέτσι με θαλασσινά που θα σας μείνει αξέχαστο. Μια συνταγή όμως με κριθαράκι κοκκινιστό έχει ως μοναδικό πρωταγωνιστή το κριθαράκι. Σε αυτή την περίπτωση το κριθαράκι μαγειρεύεται σε σάλτσα ντομάτας, ενώ η προσθήκη κάποιου ζωμού το κάνει πιο γευστικό. Αυτή λοιπόν είναι η βασική διαφορά ανάμεσα στο γιουβέτσι και στο κριθαράκι κοκκινιστό, κάνοντας κάθε ένα τους ξεχωριστά πεντανόστιμο. 

 

Τι να προσέξω για να μη “λασπώσει” το κριθαράκι στο γιουβέτσι μου; 

Αν θέλετε να πετύχετε το τέλειο γιουβέτσι και να κάνετε τους πάντες να παραμιλάνε τότε θα πρέπει να προσέξετε να μη “λασπώσει” το κριθαράκι στο γιουβέτσι σας. Δύο είναι αυτά που πρέπει να προσέξετε, το άριστης ποιότητας ζυμαρικό και έπειτα το θωράκισμα του. Με τα εξαιρετικής ποιότητας ζυμαρικά της MISKO ξενοιάζετε από το πρώτο, και μένει το θωράκισμα. Πριν λοιπόν προσθέσετε το κριθαράκι σας μέσα στο σκεύος του φούρνου θα πρέπει να το σοτάρετε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα δοκιμάστε κάποια συνταγή για γιουβέτσι θυμηθείτε αυτό το tip για να μη “λασπώσει” το κριθαράκι στο γιουβέτσι.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.