facebook instagram youtube

Χταπόδι γιουβέτσι με τοματίνια, κάπαρη και ελιές

Συνταγή από: Γιάννη Λουκάκο

Αν η νηστεία έχει τέτοιες συνταγές τότε οι 40 μέρες είναι παιχνιδάκι. Λατρεμένο χταποδάκι γιουβέτσι, με κριθαράκι μέτριο για ένα αξεπέραστο μελωμένο αποτέλεσμα, όπου σε κάθε μπουκιά γεύεσαι όλα τα υπέροχα υλικά αρμονικά δεμένα…

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 60΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

250 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

1 κιλό χταπόδι, κομμένο σε μερίδες

30 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

100 γρ. πιπεριά κόκκινη, σε μικρά καρέ

10 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

5 γρ. σκόρδο, σε φέτες

300 γρ. ντοματίνια, σε χοντρές ροδέλες

600 γρ. νερό

20 γρ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη, κομμένη

20 γρ. ελιές καλαμών, σε φιλέτα

10 γρ. άνηθο, ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, αλατίζουμε και το μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα λαχανικά, για 2-3 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε την τσίλι πιπεριά, το σκόρδο και μόλις μυρίσει το σκόρδο προσθέτουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για ακόμα 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το χταπόδι, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Αφαιρούμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Δυναμώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μέγιστο και προσθέτουμε το νερό.

Μόλις το νερό έρθει σε βρασμό, προσθέτουμε το κριθαράκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο ώστε το φαγητό να σιγοβράζει και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι το κριθαράκι να μαλακώσει, για 15-20 λεπτά περίπου.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, επαναφέρουμε το χταπόδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ραντίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι εάν χρειάζεται και σερβίρουμε.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.