facebook instagram youtube

Γαριδομακαρονάδα Εύκολη

Βαθμολογία 5 από 5
(12)
συνταγή για γαριδομακαρονάδα
γαριδομακαρονάδα, με εύκολη και απλή συνταγή
συνταγή για γαριδομακαρονάδα
γαριδομακαρονάδα, με εύκολη και απλή συνταγή

Σας αρέσουν οι γαρίδες και τα αγαπάτε τα μακαρόνια; Βρείτε εδώ μία πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για κοκκινιστή γαριδομακαρονάδα. Αρωματική από το σκόρδο και το λευκό κρασί, η γαριδαμακαρονάδα που σας προτείνουμε απαιτεί μόνο 30 λεπτά από το χρόνο σας! Για εκείνες τις βραδιές που θέλετε να φτιάξετε κάτι νόστιμο και γρήγορο για να απολαύσετε μόνοι σας ή με φίλους, αυτή η μακαρονάδα με γαρίδες θα μπει σίγουρα στη λίστα σας με τις πιο νόστιμες και εύκολες μακαρονάδες με θαλασσινά. Η γαριδομακαρονάδα δεν έχει εποχή, είναι όμως ιδανική για την Καθαρά Δευτέρα.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια

500 γρ. Λαζάνια MISKO

1 κιλό γαρίδες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

150 ml λευκό κρασί

400 γρ. τριμμένες ντομάτες

¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 30 δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά. Καθώς τις σοτάρουμε τις αλατοπιπερώνουμε. Τις αποσύρουμε και τις κρατάμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε άλλες 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τον πελτέ και όταν “αρπάξει” ελαφρώς, ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει για 12-15 λεπτά.

Προς το τέλος, προσθέτουμε στην σάλτσα τις γαρίδες και αποσύρουμε από τη φωτιά, κρατώντας την όμως ζεστή.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λαζάνια MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα Λαζάνια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, ανακατεύοντας απαλά να ενωθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα ζεστή, πασπαλίζοντας την με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Βαθμολογία 5 από 5
6 Μαρτίου, 2023

λαχταριστή και εύκολη γαριδομάκαρονάδα!

Avatar for nantia tout
nantia tout
Βαθμολογία 5 από 5
20 Φεβρουαρίου, 2023
Avatar for Melina Adrianna Kalagkatsi
Melina Adrianna Kalagkatsi
Βαθμολογία 5 από 5
15 Φεβρουαρίου, 2023

Πολυ ωραια και ευκολη συνταγη

Avatar for Eirini Pol
Eirini Pol
Βαθμολογία 5 από 5
15 Φεβρουαρίου, 2023

Είμαι λάτρης των θαλασσινών και των ζυμαρικών, και έπρεπε να τη δοκιμάσω. Η συνταγή ήταν πολύ εύκολη και απλή στην εκτέλεση. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν νοστιμότατο!

Avatar for Vasilis Giannoutsos
Vasilis Giannoutsos
Βαθμολογία 5 από 5
14 Φεβρουαρίου, 2023
Avatar for Georgina Kontogianni
Georgina Kontogianni
Βαθμολογία 5 από 5
14 Φεβρουαρίου, 2023
Avatar for maro papadopoulou
maro papadopoulou
© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.