Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές για Καθαρά Δευτέρα Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Κριθαράκι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για ΚριθαρότοΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κριθαράκι Μέτριο
300 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO
500 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους (40/60)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καυτερή πιπεριά “κέρατο”, ψιλοκομμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 ml λευκό κρασί
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
800 ml καυτό νερό
½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
γλυκιά πάπρικα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά, να πάρουν λίγο χρώμα. Όσο σοτάρουμε, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα. Τις μεταφέρουμε σε πιάτο.
Ζεσταίνουμε άλλες 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, ½ κ.σ. γλυκιά πάπρικα και το Κριθαράκι Μέτριο MISKO και σοτάρουμε για 1 λεπτό, αλατοπιπερώνοντας καλά.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και το ⅓ του καυτού νερού, ανακατεύοντας συνέχεια και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε άλλο ⅓ καυτό νερό με την κουτάλα. Όταν το κριθαράκι απορροφήσει και αυτό, ρίχνουμε την τελευταία δόση υγρών και ανακατεύουμε σταθερά.
Όσο είναι ακόμα ζουμερό το κριθαράκι, αλλά έχει απορροφήσει τη μεγαλύτερη ποσότητα υγρών, ρίχνουμε τις γαρίδες και τη μισή ποσότητα ψιλοκομμένου βασιλικού, ανακατεύουμε απαλά για 1 λεπτό και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό μαζί με λίγες γαρίδες σε κάθε πιάτο και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο βασιλικό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Υπέροχο!!!