facebook instagram youtube
GR | EN

Κριθαρότο με γαρίδες

IMG_5686_sleed
IMG_5662_SLEED
IMG_5686_sleed
IMG_5662_SLEED

Το τέλειο κριθαρότο με γαρίδες θέλει ντομάτα, σκόρδο, λευκό κρασί, συνεχές ανακάτεμα πάνω από την κατσαρόλα για να χυλώσει σωστά το κριθαράκι και λιγότερο από 1 ώρα για να βρεθεί από την κουζίνα στο πιάτο σας!

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KRITHARAKI-METRIO 1024581 – 6

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

300 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

500 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους (40/60)

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 καυτερή πιπεριά “κέρατο”, ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

100 ml λευκό κρασί

500 γρ. τριμμένες ντομάτες

800 ml καυτό νερό

½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

γλυκιά πάπρικα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά, να πάρουν λίγο χρώμα. Όσο σοτάρουμε, τις αλατοπιπερώνουμε και τις πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα. Τις μεταφέρουμε σε πιάτο.

Ζεσταίνουμε άλλες 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, ½ κ.σ. γλυκιά πάπρικα και το Κριθαράκι Μέτριο MISKO και σοτάρουμε για 1 λεπτό, αλατοπιπερώνοντας καλά.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και το ⅓ του καυτού νερού, ανακατεύοντας συνέχεια και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε άλλο ⅓ καυτό νερό με την κουτάλα. Όταν το κριθαράκι απορροφήσει και αυτό, ρίχνουμε την τελευταία δόση υγρών και ανακατεύουμε σταθερά.

Όσο είναι ακόμα ζουμερό το κριθαράκι, αλλά έχει απορροφήσει τη μεγαλύτερη ποσότητα υγρών, ρίχνουμε τις γαρίδες και τη μισή ποσότητα ψιλοκομμένου βασιλικού, ανακατεύουμε απαλά για 1 λεπτό και αποσύρουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό μαζί με λίγες γαρίδες σε κάθε πιάτο και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο βασιλικό.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.