facebook instagram youtube

Κριθαρότο θαλασσινών

Βαθμολογία 5 από 5
(8)

Το κριθαρότο θαλασσινών της Misko είναι ένα πλούσιο και αρωματικό πιάτο που συνδυάζει την παραδοσιακή ελληνική γεύση με φρέσκα θαλασσινά όπως γαρίδες, μύδια αλλά και καλαμάρια. Με βάση το εκλεκτό κριθαράκι Misko, το κριθαρότο μαγειρεύεται αργά ώστε να απορροφήσει όλη τη γεύση από το ζωμό των θαλασσινών, δημιουργώντας ένα κρεμώδες και λαχταριστό αποτέλεσμα. Το κριθαρότο θαλασσινών είναι μια από τις πιο νόστιμες νηστίσιμες συνταγές ζυμαρικών.

Fun fact: Tο κριθαρότο είναι μια ελληνική παραλλαγή για το ιταλικό ριζότο. Παρά το ότι είναι πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα, πολλοί δεν γνωρίζουν ότι το κριθαράκι χρησιμοποιείται και σε άλλες μεσογειακές κουζίνες, αλλά σε διαφορετικές παραλλαγές.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

12 γαρίδες νο3 καθαρισμένες χωρίς κέλυφος

300 γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες

200 γρ. μύδια σε ½ κέλυφος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

200 ml λευκό κρασί

1.400-1.500 ml καυτό νερό

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα καλαμαράκια για 3-4 λεπτά απ’ όλες τις πλευρές και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο.

Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα, αλατοπιπερώνοντάς τες. Τις μεταφέρουμε στο πιάτο με τα καλαμαράκια.

Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Το πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το Κριθαράκι Μέτριο MISKO και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Σταδιακά αρχίζουμε να ρίχνουμε σε 3-4 δόσεις το καυτό νερό, ανακατεύοντας συνέχεια. Περιμένουμε να απορροφηθεί η πρώτη δόση υγρών πριν ρίξουμε την επόμενη κ.ο.κ.

Μαζί με την τελευταία δόση υγρών προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μύδια και τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε απαλά.

Όσο είναι ακόμα αρκετά ζουμερό το κριθαρότο προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό, πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Βαθμολογία 5 από 5
24 Ιουλίου, 2024
Avatar for Marion Pap.
Marion Pap.
Βαθμολογία 5 από 5
24 Ιουλίου, 2024
Avatar for amalia nk
amalia nk
Βαθμολογία 5 από 5
22 Ιουλίου, 2024

Ότι καλύτερο!

Avatar for konstantinos papagiannopoulos
konstantinos papagiannopoulos
Βαθμολογία 5 από 5
8 Ιουλίου, 2024

Πολύ νοστιμο βγαινει, και σχετικά ευκολο.

Avatar for Stefania Bell
Stefania Bell
Βαθμολογία 5 από 5
15 Φεβρουαρίου, 2023

Το τελειο κριθαροτο!

Avatar for Eirini Pol
Eirini Pol
Βαθμολογία 5 από 5
15 Φεβρουαρίου, 2023
Avatar for maro papadopoulou
maro papadopoulou
© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.