Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές με Χταπόδι Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Παραδοσιακές Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Καθαρά Δευτέρα: Οι Καλύτερες Συνταγές Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Βαγγέλης Δρίσκας Συνταγές για Σαρακοστή Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Κοφτό Μακαρονάκι Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Κοφτό
500 γρ. Κοφτό MISKO
1 χταπόδι 1.200 γρ. περίπου
200 ml λευκό κρασί
400 ml νερό
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 ξύλο κανέλας
2 φύλλα δάφνης
100 ml ελαιόλαδο
6 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
500 γρ. ντομάτες κονκασέ ή φρέσκες ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως να φτιάξουμε το πιο νόστιμο χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι!
Καθαρίζουμε πολύ καλά το χταπόδι κάτω απ’ το νερό της βρύσης.
Το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρασί, 200 ml νερό, το μπαχάρι, το ξύλο κανέλας και τα φύλλα δάφνης. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Το βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει (δοκιμάζουμε να το τρυπήσουμε με πιρούνι για να δούμε αν μαλάκωσε, αλλιώς το αφήνουμε για ένα 15λεπτο ακόμα).
Κρατάμε 200 ml από τον ζωμό στον οποίο έβρασε το χταπόδι και το βγάζουμε από την κατσαρόλα. Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Σε άλλη πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το χταπόδι, τον ζωμό στον οποίο έβρασε, τις ντομάτες, τον πελτέ και 200 ml νερό και ανακατεύουμε.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το Κοφτό MISKO και ανακατεύουμε με κουτάλα. Βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Είμαστε έτοιμοι.
Το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι σερβίρεται ζεστό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
υπέροχο χταπόδι με κοφτό! ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα!