facebook instagram youtube
GR | EN

Κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι

Συνταγή από: Βαγγέλη Δρίσκα
Κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι συνταγή
Κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι συνταγή

Αυτό το πιάτο ζυμαρικών με χταπόδι θα προσφέρει στο σπίτι σας άρωμα από θαλασσινές γεύσεις που συνδυάζονται αρμονικά με το κοφτό μακαρονάκι MISKO. Αυτή η ζουμερή, λαχταριστή και αγαπημένη συνταγή είναι κατάλληλη για περιόδους νηστείας και όχι μόνο, και σίγουρα θα κλέβει τις εντυπώσεις στο τραπέζι κάθε φορά και το γευστικό αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει!

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 70΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κοφτό

500 γρ. Κοφτό MISKO

1 χταπόδι 1.200 γρ. περίπου

200 ml λευκό κρασί

400 ml νερό

4-5 κόκκους μπαχάρι

1 ξύλο κανέλας

2 φύλλα δάφνης

100 ml ελαιόλαδο

6 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

500 γρ. ντομάτες κονκασέ ή φρέσκες ψιλοκομμένες

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε πολύ καλά το χταπόδι κάτω απ’ το νερό της βρύσης.

Το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρασί, 200 ml νερό, το μπαχάρι, το ξύλο κανέλας και τα φύλλα δάφνης. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Το βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει (δοκιμάζουμε να το τρυπήσουμε με πιρούνι για να δούμε αν μαλάκωσε, αλλιώς το αφήνουμε για ένα 15λεπτο ακόμα).

Κρατάμε 200 ml από τον ζωμό στον οποίο έβρασε το χταπόδι και το βγάζουμε από την κατσαρόλα. Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Σε άλλη πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το χταπόδι, τον ζωμό στον οποίο έβρασε, τις ντομάτες, τον πελτέ και 200 ml νερό και ανακατεύουμε.

Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το Κοφτό MISKO και ανακατεύουμε με κουτάλα. Βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Είμαστε έτοιμοι. Θυμηθείτε: Το κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι σερβίρεται ζεστό.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.