facebook instagram youtube
GR | EN

Κοφτό μακαρονάκι με χταπόδι

Συνταγή από: Βαγγέλη Δρίσκα
ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΧΤΑΠΟΔΙ_MISKO_2
ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΧΤΑΠΟΔΙ_MISKO
ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΧΤΑΠΟΔΙ_MISKO_2
ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ ΧΤΑΠΟΔΙ_MISKO

Συνταγή για κλασικό χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, με μπόλικα κρεμμύδια και ντομάτες, ζουμερό και λαχταριστό. Η εκτέλεση είναι μέτριας δυσκολίας, αλλά το αποτέλεσμα σας ανταμοίβει.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 70΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KOFTO 1024581 – 8

MISKO Κοφτό

500 γρ. Κοφτό MISKO

1 χταπόδι 1.200 γρ. περίπου

200 ml λευκό κρασί

400 ml νερό

4-5 κόκκους μπαχάρι

1 ξύλο κανέλας

2 φύλλα δάφνης

100 ml ελαιόλαδο

6 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

500 γρ. ντομάτες κονκασέ ή φρέσκες ψιλοκομμένες

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε πολύ καλά το χταπόδι κάτω απ’ το νερό της βρύσης.

Το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρασί, 200 ml νερό, το μπαχάρι, το ξύλο κανέλας και τα φύλλα δάφνης. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Το βάζουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει (δοκιμάζουμε να το τρυπήσουμε με πιρούνι για να δούμε αν μαλάκωσε, αλλιώς το αφήνουμε για ένα 15λεπτο ακόμα).

Κρατάμε 200 ml από τον ζωμό στον οποίο έβρασε το χταπόδι και το βγάζουμε από την κατσαρόλα. Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Σε άλλη πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το χταπόδι, τον ζωμό στον οποίο έβρασε, τις ντομάτες, τον πελτέ και 200 ml νερό και ανακατεύουμε.

Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το Κοφτό MISKO και ανακατεύουμε με κουτάλα. Βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.