facebook instagram youtube

Μακαρόνια με Κιμά

Βαθμολογία 5 από 5
(4)
μακαρονια με κιμα και τυρι
μακαρονια με κιμα
μακαρονια με κιμα και τυρι
μακαρονια με κιμα

Εύκολη συνταγή για λαχταριστά μακαρόνια με κιμά που συνοδεύονται τέλεια με τριμμένη κεφαλογραβιέρα και είναι έτοιμα σε λιγότερο από μία ώρα. Ένα διαχρονικά αγαπημένο πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Αυτή η συνταγή είναι για να φτιάξετε εκείνα τα κλασικά μακαρόνια με κιμά που μαγείρευε η μαμά και οι μυρωδιές γέμιζαν όλο το σπίτι.

Σπαγγέτι με κιμά.

Η κλασσική αγαπημένη μας μακαρονάδα με κιμά, γνωστή και ως μπολονέζ, είναι από τα πιο διάσημα πιάτα της ιταλικής κουζίνας. Τόπος γέννησης του εν λόγω πιάτου θεωρείται η Ιμολα, μια πόλη που βρίσκεται δυτικά της Μπολόνια. Η εισβολή του Ναπολέοντα στην Ιταλία και η γνωριμία των Ιταλών με το ragoût, που έφεραν οι στρατιώτες του (κρέας στιφάδο), αποτέλεσε την βάση για την σάλτσα με κιμά, όπως την γνωρίζουνμε σήμερα.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι MISKO Νο6

Κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Για τον κιμά

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο

2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα

600 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

2 φύλλα δάφνη

1 σκελίδα σκόρδο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά 100 ml ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα τον κιμά, αφήνοντάς τον λίγο να τσιγαριστεί πριν αρχίσουμε να τον “σπάμε” σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα.

Σοτάρουμε τον κιμά για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να τσιγαριστούν. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη δάφνη και το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση πριν χαμηλώσουμε τη φωτιά.

Αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προς το τέλος αφαιρούμε τη δάφνη και το σκόρδο.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι MISKO Νο6. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα Σπαγγέτι και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.

Ανακατεύουμε τα Σπαγγέτι με τον κιμά και σερβίρουμε ζεστά, πασπαλισμένα με τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

Πλέον, η μακαρονάδα με κιμά που λιγουρεύεστε είναι έτοιμη. Καλή σας όρεξη!

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Βαθμολογία 5 από 5
14 Νοεμβρίου, 2022

Εύκολη συνταγή. Τα μακαρόνια με κιμά βγήκαν τέλεια!

Avatar for Melina Kalagkatsi
Melina Kalagkatsi
Βαθμολογία 5 από 5
2 Νοεμβρίου, 2022
Avatar for Vasia Georgaki
Vasia Georgaki
Βαθμολογία 5 από 5
2 Νοεμβρίου, 2022
Avatar for Λένια Μιλτιάδους
Λένια Μιλτιάδους
Βαθμολογία 5 από 5
21 Οκτωβρίου, 2022
Avatar for Κωνσταντίνος Σφυρής
Κωνσταντίνος Σφυρής
© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.