facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρόνια με κιμά

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ_ΣΠΑΓΓΕΤΙ_MISKO_2
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ_ΣΠΑΓΓΕΤΙ_MISKO_1
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ_ΣΠΑΓΓΕΤΙ_MISKO_2
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ_ΣΠΑΓΓΕΤΙ_MISKO_1

Εύκολη συνταγή για λαχταριστά μακαρόνια με κιμά που συνοδεύονται τέλεια με τριμμένη κεφαλογραβιέρα και είναι είναι έτοιμα σε λιγότερο από μία ώρα.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-SPAGHETT-No6- 1021314

MISKO Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι MISKO Νο6

Κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Για τον κιμά

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο

2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα

600 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

2 φύλλα δάφνη

1 σκελίδα σκόρδο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά 100 ml ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα τον κιμά, αφήνοντάς τον λίγο να τσιγαριστεί πριν αρχίσουμε να τον “σπάμε” σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα.

Σοτάρουμε τον κιμά για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να τσιγαριστούν. Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη δάφνη και το σκόρδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση πριν χαμηλώσουμε τη φωτιά.

Αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προς το τέλος αφαιρούμε τη δάφνη και το σκόρδο.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι MISKO Νο6. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα Σπαγγέτι και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.

Ανακατεύουμε τα Σπαγγέτι με τον κιμά και σερβίρουμε ζεστά, πασπαλισμένα με τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.