facebook instagram youtube
GR | EN

Αρωματικό και ελαφρύ παστίτσιο

ΕΛΑΦΡΥ ΠΑΤΣΙΤΣΙΟ_ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ_2
ΕΛΑΦΡΥ ΠΑΤΣΙΤΣΙΟ_ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ_1
ΕΛΑΦΡΥ ΠΑΤΣΙΤΣΙΟ_ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ_2
ΕΛΑΦΡΥ ΠΑΤΣΙΤΣΙΟ_ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ_1

Αυτό το παστίτσιο είναι πραγματικά ελαφρύ: με κιμά κοτόπουλου, αρωματικό από τα ξερά μυρωδικά και το κρασί και μπεσαμέλ χαμηλών λιπαρών, δεν πρόκειται να μετανιώσετε καμία μπουκιά.

shadow shadow
preperation 30΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 80΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 8 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-GOLDEN_LINE-PASTITSIO 3961024 – 16

MISKO Χρυσή Σειρά Παστίτσιο No2

500 γρ. Παστίτσιο Νο2 Χρυσή Σειρά MISKO

100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Για τον κιμά κοτόπουλου

700 γρ. κιμάς κοτόπουλου (ανάμεικτος από μπούτι και στήθος)

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

150 ml λευκό κρασί

800 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 κ.γ. ξερό βασιλικό

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

100 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 λίτρο γάλα με χαμηλά λιπαρά

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

μοσχοκάρυδο τριμμένο

3 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 6 κ.σ. ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα τον κιμά, αφήνοντάς τον λίγο να τσιγαριστεί πριν αρχίσουμε να τον “σπάμε” σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα.

Σοτάρουμε τον κιμά για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Όταν ο πελτές αρχίσει να “πιάνει”, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα, να μη μείνουν υπολείμματα.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πήξει και να δέσει η σάλτσα. Στα τελευταία 5 λεπτά, προσθέτουμε το ξερό θυμάρι και το βασιλικό.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα, για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να ξανθύνει ελαφρώς.

Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, για να μην σβολιάσει. Το ρίχνουμε όλο, προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα, για 7-8 λεπτά, μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Παστίτσιο Νο2 Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε 1-2 μεγάλες κουταλιές μπεσαμέλ και 1-2 κουταλιές κιμά κοτόπουλου και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε από πάνω τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ν’ αναμειχθούν με τον κιμά και τη μπεσαμέλ. Τα πιέζουμε ελαφρά προς τα κάτω.

Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τον κιμά κοτόπουλου και καλύπτουμε με την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα και την τριμμένη φρυγανιά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στο γκριλ, για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 20 λεπτά και σερβίρουμε.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.