Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Εύκολες Συνταγές με Κοτοπουλο Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές με Κανελόνια Μακαρονάδες του κόσμουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κανελόνια
250 γρ. Κανελόνια MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια
1 πορτοκαλί πιπεριά σε κυβάκια
250 γρ. βρασμένο καλαμπόκι
600-650 γρ. ψητό κοτόπουλο, ξεψαχνισμένο (χωρίς πέτσα ή κόκαλο)
200 γρ. κασέρι τριμμένο
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
400 ml κρέμα γάλακτος light
¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, αλάτι (με προσοχή αν το ψητό κοτόπουλό μας είναι ήδη καλά αλατισμένο) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν.
Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τη μισή ποσότητα κασεριού, το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά, να ενωθούν τα υλικά σε πηχτή γέμιση.
Λαδώνουμε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί γεμίζουμε τα Κανελόνια MISKO με τη γέμιση και τα τοποθετούμε κολλητά και ομοιόμορφα σε μία στρώση. Αν μας περισσέψει γέμιση, τη βάζουμε εδώ κι εκεί ανάμεσα στα κανελόνια.
Σε μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με το μείγμα τα κανελόνια. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι.
Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα, για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200°C και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, προσέχοντας να μην αρπάξει η επιφάνεια.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
Σύνδεση