facebook instagram youtube

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 60΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_MATSATA.png

MISKO Χρυσή Σειρά Ματσάτα

500 γρ. Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO

1 κοτόπουλο τεμαχισμένο σε μερίδες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

1 φύλλο δάφνης

80 ml ούζο

800 γρ. τριμμένες ντομάτες

½ κ.σ. ζάχαρη

¼ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο

100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατίζουμε και πιπερώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Ζεσταίνουμε 6 κ.σ. ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά, απ’ όλες τις μεριές, μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα και τη δάφνη και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει και την σάλτσα να δέσει, για περίπου 50 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με το κοτόπουλο, την σάλτσα του, ψιλοκομμένο μάραθο και τριμμένη γραβιέρα.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.