facebook instagram youtube

Κριθαράκι με κοτόπουλο στον φούρνο

Βαθμολογία 5 από 5
(1)
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 60΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

1 κιλό ντομάτες τριμμένες

3-4 λιαστές ντομάτες σε κομμάτια

80 ml ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 καρότο κομμένο σε κυβάκια

300 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

½ κ.σ. ζάχαρη

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κριθαράκι Mέτριο MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε το Κριθαράκι και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη.

Αλατίζουμε και πιπερώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες, την πιπεριά, το καρότο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη ζάχαρη και λίγο νερό (περίπου 100 ml).

Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για 30-35 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί το κριθαράκι και καλύπτουμε με το κοτόπουλο και τη σάλτσα του.

Από πάνω απλώνουμε τα τριμμένα τυριά.

Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10-15 λεπτά περίπου, για να γκρατιναριστούν τα τυριά.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Βαθμολογία 5 από 5
27 Αυγούστου, 2024
Avatar for Μαρία Αντ
Μαρία Αντ
© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.