Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Κιμά Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Συνταγές με Κανελόνια Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κανελόνια
250 γρ. Κανελόνια MISKO
130 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Για τον κιμά
600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
½ κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
1 ξύλο κανέλας
1/4 κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 ml κόκκινο κρασί
500 γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες, τριμμένες
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
600 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 κ.γ. ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμάζουμε τον κιμά. Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά, σπάζοντάς τον σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα, για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπαχάρι, την κανέλα, το κύμινο και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά μέχρι να πήξει. Στο τέλος δεν ξεχνάμε να αφαιρέσουμε το ξύλο κανέλας.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ και την πάπρικα, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 15-18 λεπτά.
Γεμίζουμε τα Κανελόνια MISKO με τον κιμά και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί, κολλητά και ομοιόμορφα. Αν περισσέψει κιμάς τον ρίχνουμε ανάμεσα στα κανελόνια.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα. Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα, για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200°C και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, προσέχοντας να μην αρπάξει η επιφάνεια.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε τα κανελόνια με κιμά.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Πολύ νόστιμο πιάτο, με απλά υλικά και ξεκάθαρες οδηγίες!
Εξαιρετική η συνταγή! Βγήκε πεντανόστιμη, σας ευχαριστω!!!
Πολύ νόστιμα κανελόνια με κιμα! οι οδηγίες πολύ ξεκάθαρες!
Τέλεια τα κανελόνια! Εύκολη και σχετικά γρήγορη συνταγή.
Τα κανελόνια με κιμα βγήκαν τέλεια! Εύκολη συνταγή για κανελόνια σε σχέση με άλλες που έχω δοκιμάσει. Nice!