Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Κιμά Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Καθημερινές Συνταγές Παραδοσιακές Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Ρυζάκι Συνταγές για ΣούπεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ρυζάκι
Για τα γιουβαρλάκια:
2 κ.σ. Ρυζάκι MISKO
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 ξερό κρεμμύδι
2 κ.σ. μαϊντανό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλεύρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σούπα:
3 κ.σ. Ρυζάκι MISKO
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
1500 ml μοσχαρίσιο ζωμό ή νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 αυγό
χυμό από ένα λεμόνι
Για τα γιουβαρλάκια:
Με τη χρήση ενός μπλέντερ πολτοποιούμε το κρεμμύδι, χωρίς όμως το κρεμμύδι να βγάλει τα υγρά του. Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το προσθέτουμε και αυτό στο μπολ.
Προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά, το ελαιόλαδο, το Ρυζάκι MISKO, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και έπειτα πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις αραδιάζουμε σε μια καθαρή επιφάνεια. Πασπαλίζουμε τα γιουβαρλάκια με ελάχιστον αλεύρι.
Για τη σούπα:
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το Ρυζάκι MISKO, το μοσχαρίσιο ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό.
Αφού βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια μας προσεκτικά. Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά.
Αφαιρούμε δύο κούπες ζωμό απο τη σούπα. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τον χλιαρό ζωμό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αφού προσθέσουμε όλο το ζωμό βάζουμε τη σάλτσα αυγολέμονο πίσω στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και βράζουμε για λίγα λεπτά.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.