Ίσως να αποτελεί το πιο “καλόβολο” μέλος στην οικογένεια των ψιλών ζυμαρικών και μάλλον δικαιωματικά αφού πιάνει εύκολα “φιλίες” με ελαφριές σούπες κρεατικών ή λαχανικών, τα πάει περίφημα με όσπρια και συνοδεύει επίσης καταπληκτικά ένα λαχταριστό πιάτο με κρεατικό! Με μέγεθος λίγο μικρότερο από το κριθαράκι, προσαρμόζεται εύκολα σε κάθε περίσταση και προσθέτει ιδιαίτερη νοστιμιά σε συνταγές που ίσως δε θα φανταζόσταν: γεμιστά με ρυζάκι, μοσχάρι ρολό με ρυζάκι ή ακόμα και φασολάδα με ρυζάκι και μόλις πήρατε μόνο μια γεύση…!