Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Κοτόπουλο Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Παραδοσιακές Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Ρυζάκι Συνταγές για ΣούπεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ρυζάκι
3/4 φλιτζάνι Ρυζάκι MISKO
1 κοτόπουλο, περίπου 1,5 κιλό, κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, τριμμένα στον τρίφτη
2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένο
50 ml ελαιόλαδο
χυμό από δύο λεμόνια
1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε με νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Στα πρώτα λεπτά του βρασμού θα εμφανιστεί στην επιφάνεια αφρός, τον οποίο απομακρύνουμε με μια κουτάλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 90 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και αφού κρυώσει το μαδάμε και αφήνουμε το ψαχνό στην άκρη.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και βράζουμε για 20 λεπτά. Στα τελευταία δέκα λεπτά προσθέτουμε το Ρυζάκι MISKO μαζί με το ψαχνό του κοτόπουλου. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε.
Αφαιρούμε 1 κούπα ζωμό απο τη σούπα. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό από τα λεμόνια μαζί με το καλαμποκάλευρο. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά τον χλιαρό ζωμό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αφού προσθέσουμε το ζωμό βάζουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και βράζουμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σούπα μας να πήξει ελαφρώς.
Σερβίρουμε ζεστή με ψωμί και επιπλέον λεμόνι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.