facebook instagram youtube

Κοτόσουπα Χωρίς Αυγολέμονο

Μία πιο ελαφριά έκδοση της κοτόσουπας μα εξίσου πεντανόστιμη

Αυτή η κοτόσουπα χωρίς αυγολέμονο θα σε εκπλήξει με τη νοστιμιά της και τη δεμένη γεύση της. Είναι μια εύκολη σούπα, με λιγότερο από 10 υλικά που θα σε ζεστάνει ενω παράλληλα σου προσφέρει όλα τα θρεπτικά συστατικά της!

Κοτόσουπα χωρίς Αυγολέμονο : η Ιστορία & η Διατροφική της Αξία

Η κοτόσουπα κατάγεται την παραδοσιακή ελληνική αγροτική κουζίνα, όπου το βρασμένο κοτόπουλο με ζυμαρικά αποτελούσε ένα απλό και θρεπτικό φαγητό. Πριν την εισαγωγή του λεμονιού (16ος αιώνας) και της τεχνικής του αυγολέμονου, η σούπα σερβιρόταν απλά με το ζωμό του κοτόπουλου. Ήταν ένα φαγητό “φάρμακο” που χρησιμοποιούσαν για την ανάρρωση από αρρώστιες, λόγω της ζεστασιάς και της θρεπτικής του αξίας.

shadow shadow
preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 110΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ρυζάκι

3/4 φλιτζάνι Ρυζάκι MISKO

1 κοτόπουλο, περίπου 1,5 κιλό, κομμένο σε μερίδες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 καρότα, τριμμένα στον τρίφτη

2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένο

50 ml ελαιόλαδο

χυμό από δύο λεμόνια

1 κ.σ. καλαμποκάλευρο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε με νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Στα πρώτα λεπτά του βρασμού θα εμφανιστεί στην επιφάνεια αφρός, τον οποίο απομακρύνουμε με μια κουτάλα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 90 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο και αφού κρυώσει το μαδάμε και αφήνουμε το ψαχνό στην άκρη.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και βράζουμε για 20 λεπτά. Στα τελευταία δέκα λεπτά προσθέτουμε το Ρυζάκι MISKO μαζί με το ψαχνό του κοτόπουλου. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε.

Αφαιρούμε 1 κούπα ζωμό απο τη σούπα. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό από τα λεμόνια μαζί με το καλαμποκάλευρο. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά τον χλιαρό ζωμό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αφού προσθέσουμε το ζωμό βάζουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και βράζουμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σούπα μας να πήξει ελαφρώς.

Σερβίρουμε ζεστή με ψωμί και επιπλέον λεμόνι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.