facebook instagram youtube

Παστίτσιο της Γιαγιάς – Παστίτσιο κλασικό

Δοκίμασε τη Συνταγή για Παστίτσιο της Γιαγιάς και απόλασε ένα λαχταριστό και κλασικό παστίτσιο που θα σου φέρουν αναμνήσεις απο το Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Γιατί να φας λοιπόν κρέας ή μακαρόνια ή μπεσαμέλ ή τυριά ξεχωριστά όταν μπορείς να τα φας ΟΛΑ σε μια μπουκιά; Tribute σ’ ενα από τα πιο μάξιμαλ πιάτα της ελληνικής κουζίνας, το Παστίτσιο της Γιαγιάς.

shadow shadow
preperation 25΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 90΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 8 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Παστίτσιο No2

500 γρ. Παστίτσιο Νο2 MISKO

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

800 γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό)

80 ml. ελαιόλαδο

1 καρότο τριμμένο

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 ml. κόκκινο κρασί

400 γρ. ντομάτα στον τρίφτη

1 ξύλο κανέλας

½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

150 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι

1 λίτρο γάλα χλιαρό

2 αβγά χτυπημένα

½ κ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναφέρουν οι οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ραντίζουμε με 1 – 2 κ. σούπας ελαιόλαδο.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο για 3 – 4 λεπτά. Ρίχνουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για 5 – 7 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα στον τρίφτη και την κανέλα. Ρίχνουμε 200 ml. νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά του.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ μας, και κρατάμε 2-3 (5-6) κουταλιές στην άκρη για μεζέ. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά – σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά και το μισό κεφαλοτύρι.

Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και τα στρώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί / πυρέξ. Απλώνουμε τον κιμά στα μακαρόνια και περιχύνουμε με την μπεσαμέλ. Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.

Κόβουμε ένα μέτριο κομμάτι και το βάζουμε σ’ ένα πιάτο. Παίρνουμε το υπόλοιπο ταψί αγκαλιά και γινόμαστε ένα με το παστίτσιο μας.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.