Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με Χοιρινό Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Παραδοσιακές Συνταγές Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Τρυπητά Ζυμαρικά & Μακαρόνια Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Παστίτσιο No2
500 γρ. Παστίτσιο Νο2 MISKO
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
800 γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
80 ml. ελαιόλαδο
1 καρότο τριμμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 ml. κόκκινο κρασί
400 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
1 ξύλο κανέλας
½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
150 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα χλιαρό
2 αβγά χτυπημένα
½ κ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βράζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναφέρουν οι οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα ραντίζουμε με 1 – 2 κ. σούπας ελαιόλαδο.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο για 3 – 4 λεπτά. Ρίχνουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για 5 – 7 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα στον τρίφτη και την κανέλα. Ρίχνουμε 200 ml. νερό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά του.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ μας, και κρατάμε 2-3 (5-6) κουταλιές στην άκρη για μεζέ. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά – σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά και το μισό κεφαλοτύρι.
Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και τα στρώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί / πυρέξ. Απλώνουμε τον κιμά στα μακαρόνια και περιχύνουμε με την μπεσαμέλ. Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
Κόβουμε ένα μέτριο κομμάτι και το βάζουμε σ’ ένα πιάτο. Παίρνουμε το υπόλοιπο ταψί αγκαλιά και γινόμαστε ένα με το παστίτσιο μας.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.