facebook instagram youtube
GR | EN

Ζυμαρικά φούρνου με κιμά και τυριά

preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 60΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_RIGKATONI.png

MISKO Ριγκατόνι

500 γρ. Ριγκατόνι MISKO

ελαιόλαδο

300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Για τον κιμά

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

250 γρ. τριμμένες ντομάτες

100 ml νερό

1 κ.γ. ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλα

3 κόκκους μπαχάρι

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να ροδίσει, για 5-6 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την κανέλα και το μπαχάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο κι όταν τα πολλά υγρά έχουν εξατμιστεί, αποσύρουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα Ριγκατόνι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά, ανακατεύοντας απαλά να δέσουν τα υλικά.

Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά με τον κιμά. Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα μοτσαρέλας.

Από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 20-25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.