facebook instagram youtube

Vegan κανελόνια φούρνου

preperation 50΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 70΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_KANELONIA2

MISKO Κανελόνια

500 γρ. Κανελόνια MISKO

για τον κιμά

200 γρ. κιμά σόγιας, κατα προτίμηση βιολογικό

600 ml καυτό νερό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσο ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 ξύλο κανέλας

4-5 κόκκους μπαχάρι

½ κ.γ. κύμινο

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

150 ml λευκό κρασί

500 γρ. τριμμένες ντομάτες

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη μπεσαμέλ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

600 ml φυτικό γάλα (αμυγδάλου, ρυζιού, σόγιας, καρύδας) χωρίς ζάχαρη

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

2 κ.σ. διατροφική μαγιά

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Βάζουμε σε μπολ τον κιμά σόγιας και τον περιχύνουμε με το καυτό νερό. Αφήνουμε να μουλιάσει για 10 λεπτά.

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύλο κανέλας και τα μπαχάρια και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Στραγγίζουμε τον κιμά σόγιας και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το κύμινο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το αλεύρι μέχρι να ξανθύνει και να ψηθεί.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σταδιακά προσθέτουμε το φυτικό γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα.

Όταν βάλουμε όλο το γάλα, προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχόμενα μέχρι να πήξει.

Όταν πήξει η μπεσαμέλ αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη διατροφική μαγιά και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε στη βάση του 1-2 μεγάλες κουταλιές μπεσαμέλ.

Γεμίζουμε τα Κανελόνια MISKO με τον κιμά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα στο σκεύος.

Από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και ισιώνουμε την επιφάνειά της.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα κανελόνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 30 λεπτά.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 210°C και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.