Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κανελόνια
250 γρ. Κανελόνια MISKO
200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Για τον κιμά
300 γρ. μοσχαρίσιο κιμάς
300 γρ. χοιρινός κιμάς
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
100 ml κόκκινο κρασί
400 ml τοματοπελτέ
2 φύλλα δάφνης
1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για την σάλτσα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένη
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 πρέζα κανέλα, σε σκόνη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις το ελαιόλαδο ζεσταθεί προσθέτουμε τον κιμά τον οποίο τον διαλύουμε με τα χέρια μας. Σοτάρουμε πολύ καλά τον κιμά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, μαζί με το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τοματοπελτέ μαζί με το μπαχάρι, τη δάφνη και τη κανέλα. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα κανέλα. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Γεμίζουμε τα Κανελόνια MISKO με τον κιμά και τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος, κολλητά και ομοιόμορφα. Περιχύνουμε με κιμά στην περίπτωση που έχει περισσέψει και με τη σάλτσα ντομάτας. Αν τα κανελόνια δεν έχουν καλυφθεί από τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Τυλίγουμε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα, για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.