Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 24 in /export/Web.Apache/root/Misko/wwwroot/wp-content/themes/misko/include/recipe-schema.php on line 46
facebook instagram youtube

Miskoτίνη με κεφτεδάκια

preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Μiskoτίνη No10

500 γρ. Μιsκοτίνη MISKO

Για τα κεφτεδάκια

50 ml γάλα φρέσκο

1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί, μόνο την ψίχα

400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένα

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξύδι

1 αυγό

Αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

400 γρ. ντομάτες, κομμένες σε κύβους

½ κ.γ. ζάχαρη

4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

5-6 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Βουτάμε το ψωμί στο γάλα μέχρι να το απορροφήσει.

Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το μουλιασμένο ψωμί (αφού το στραγγίξουμε πολύ καλά), την παρμεζάνα, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αυγό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι.

Ζυμώνουμε πολύ καλά για τουλάχιστον 5-6 λεπτά. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Πλάθουμε περίπου 16 κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για περίπου 30-35 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το κρεμμύδι.

Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια. Χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Miskoτίνη MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με μπόλικη σάλτσα και 3-4 κεφτεδάκια σε κάθε μερίδα. Πασπαλίζουμε με επιπλέον παρμεζάνα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.