Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Κιμά Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές με Miskoτίνη & Extrafino Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Miskoτίνη Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Μiskoτίνη No10
500 γρ. Μιsκοτίνη MISKO
Για τα κεφτεδάκια
50 ml γάλα φρέσκο
1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί, μόνο την ψίχα
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένα
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
1 αυγό
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. ντομάτες, κομμένες σε κύβους
½ κ.γ. ζάχαρη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5-6 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
Ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Βουτάμε το ψωμί στο γάλα μέχρι να το απορροφήσει.
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το μουλιασμένο ψωμί (αφού το στραγγίξουμε πολύ καλά), την παρμεζάνα, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αυγό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά για τουλάχιστον 5-6 λεπτά. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Πλάθουμε περίπου 16 κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για περίπου 30-35 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το κρεμμύδι.
Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια. Χαμηλώνουμε τελείως τη φωτιά και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Miskoτίνη MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με μπόλικη σάλτσα και 3-4 κεφτεδάκια σε κάθε μερίδα. Πασπαλίζουμε με επιπλέον παρμεζάνα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.