facebook instagram youtube

Κανελόνια γεμιστά με ντοματίνια και μοτσαρέλα

Βαθμολογία 5 από 5
(5)

Ανακαλύψτε αυτή τη γευστική συνταγή για κανελόνια γεμιστά με ντοματίνια και μοτσαρέλα από τη MISKO, ιδανική για μεσογειακά γεύματα. Τα γεμιστά κανελόνια συνδυάζουν τη φρεσκάδα της ντομάτας με την κρεμώδη υφή της μοτσαρέλας, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύση. Εύκολη και γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις των μακαρονάδων με άρωμα Ιταλίας.

 

Fun fact: η ονομασία τους προέρχεται από το ιταλικό “cannelloni,” που σημαίνει “μεγάλα καλάμια” λόγω του σχήματός τους. Τα κανελόνια ξεκίνησαν να γίνονται δημοφιλή τον 19ο αιώνα στη Νάπολη, και παραδοσιακά γεμίζονται με κρέας ή τυρί. Σήμερα, γεμίζονται με διάφορα υλικά, όπως λαχανικά ή θαλασσινά, κάνοντας τα ένα πιάτο που μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλές διατροφικές προτιμήσεις και γεύσεις!

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 65΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κανελόνια

250 γρ. Κανελόνια MISKO

200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

1/2 κούπα ζεστό νερό

Για τον κιμά:

3 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

400 ml τοματοπελτέ

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη γέμιση:

200 γρ. ντοματίνια

200 γρ. Μοτσαρέλα, σε μικρά μπαλάκια

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις το ελαιόλαδο ζεσταθεί προσθέτουμε τον κιμά τον οποίο τον διαλύουμε με τα χέρια μας.

Σοτάρουμε πολύ καλά τον κιμά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαζί με το σκόρδο.  Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ μαζί με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. 

Γεμίζουμε τα Κανελόνια MISKO με ντοματίνια και τα μπαλάκια μοτσαρέλα εναλλάξ. Τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος, κολλητά και ομοιόμορφα.

Περιχύνουμε με κιμά και με λίγο ζεστό νερό ώστε τα κανελόνια να έχουν καλυφθεί από τα υγρά. 

Τυλίγουμε το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα, για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά 

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Βαθμολογία 5 από 5
27 Αυγούστου, 2024

Ευκολη, γρηγορη και νοστιμη συνταγη

Avatar for Βασίλειος Κλάδος
Βασίλειος Κλάδος
Βαθμολογία 5 από 5
27 Αυγούστου, 2024

Να την δοκιμάσετε σίγουρα!

Avatar for ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
Βαθμολογία 5 από 5
27 Αυγούστου, 2024

Η πιο εύκολη συνταγή με κανελόνια γιατί δεν χρειάζεται να τα γεμίζεις, βάζεις την σάλτσα κιμά απο πάνω και βγαίνουν πολύ νόστιμα!

Avatar for mar ec
mar ec
Βαθμολογία 5 από 5
27 Αυγούστου, 2024
Avatar for Μαρία Αντ
Μαρία Αντ
Βαθμολογία 5 από 5
27 Αυγούστου, 2024
Avatar for dimitris kout
dimitris kout
© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.