Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Χοιρινό Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Ραντεβού Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Σπαγγέτι Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σπαγγέτι No6
500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO
120 γρ. καπνιστό μπέικον σε λωρίδες
1 κρεμμύδι σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
300 ml κρέμα γάλακτος light
150 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
80-100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς να ετοιμάσετε την τέλεια “ελληνική” καρμπονάρα
Για να ετοιμάσουμε τα ζυμαρικά, γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Παράλληλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε άλλη ρηχή κατσαρόλα, σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Το μεταφέρουμε σε πιάτο, προσθέτουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.
Μόλις το νερό της μεγάλης κατσαρόλας αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO.
Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το μπέικον και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε όλα τα υλικά να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά.
Προς το τέλος προσθέτουμε τη μισή ποσότητα τριμμένου τυριού, ανακατεύοντας.
Με γρήγορες κινήσεις μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν ομοιόμορφα τα υλικά.
Εάν η σάλτσα της καρμπονάρας μας είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε την Καρμπονάρα αμέσως, πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Πλούσια, κρεμώδης υφή και τέλεια ισορροπία των γεύσεων. Την συστήνω !
Πολύ καλή συνταγή! Την έφτιαξα σήμερα! Εύκολη κ γρήγορη
Πολύ νοστιμη και εύκολη τυπου καρμπονάρα. Κανω αυτή τη συνταγη οταν θελω ένα γρήγορο βραδινό μετα τη δουλειά. Εχει κρέμα γάλακτος light οποτε δεν ειναι πολυ βαρια.
Πολυ εύκολη και γρήγορη συνταγή! Well done!