facebook instagram youtube
GR | EN

Καρμπονάρα με Κρέμα Γάλακτος

Βαθμολογία 5 από 5
(3)
Καρμπονάρα
καρμποναρα με κρεμα γαλακτος
Καρμπονάρα
καρμποναρα με κρεμα γαλακτος

Συνταγή για Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και μπέικον: Μία διαφορετική και εύκολη εκδοχή της Καρμπονάρας με την αγαπημένη κρέμα γάλακτος θα προσφέρουν πλούσια γεύση στο τραπέζι σας μέσα σε μόλις 25 λεπτά. Αυτά τα μακαρόνια με μπέικον είναι σίγουρο πως θα γίνουν το αγαπημένο πιάτο κάθε σπιτιού χάρη στην απλότητα τους και την γευστικότητα που μπορεί να προσφέρουν ανά πάσα στιγμή! Μπορείτε να συνοδεύσετε την καρμπονάρα σας και να την απολάσετε με ένα λευκο κρασί.

Καρμπονάρα: Η παράδοση της Ιταλίας στο πιάτο σας

Η Καρμονάρα είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της ιταλικής κουζίνας από τη Ρώμη. Η ιστορία και προέλευσή της αποτελεί ένα μικρό μυστήριο για τους ιστορικούς ωστόσο, σύμφωνα με πηγές, προέρχεται από το Λάτσιο. Η ονομασία καρμπονάρα εμφανίζεται σε πηγές από το 1950 ωστόσο η ετυμολογία της λέξης διχάζει τους ερευνητές. Στην Ιταλία, υπάρχει ένα χωρίο που ονομάζεται Καρμπονάρα, όμως η λέξη ετυμολογικά προέρχεται από το carbonaro, που στα ιταλικά σημαίνει καυστήρας κάρβουνου. Επίσης, αρκετοί πιστέυουν πως η ονομασία της αποτελεί φόρο τιμής στους Καρμπόναρους (επαναστατικό ιταλικό κίνημα του 19ου αι.).

 

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 16΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO

120 γρ. καπνιστό μπέικον σε λωρίδες

1 κρεμμύδι σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

300 ml κρέμα γάλακτος light

150 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη

80-100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πώς να ετοιμάσετε την τέλεια “ελληνική” καρμπονάρα

Για να ετοιμάσουμε τα ζυμαρικά, γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Παράλληλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε άλλη ρηχή κατσαρόλα, σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Το μεταφέρουμε σε πιάτο, προσθέτουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.

Μόλις το νερό της μεγάλης κατσαρόλας αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO.

Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το μπέικον και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε όλα τα υλικά να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά.

Προς το τέλος προσθέτουμε τη μισή ποσότητα τριμμένου τυριού, ανακατεύοντας.

Με γρήγορες κινήσεις μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν ομοιόμορφα τα υλικά.

Εάν η σάλτσα της καρμπονάρας μας είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε την Καρμπονάρα αμέσως, πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Βαθμολογία 5 από 5
3 Οκτωβρίου, 2023

Πολυ εύκολη και γρήγορη συνταγή! Well done!

Avatar for Κωνσταντίνος Σφυρής
Κωνσταντίνος Σφυρής
Βαθμολογία 5 από 5
9 Μαρτίου, 2023

Πολύ ωραία καρμοναρα. Εύκολη συνταγή

Avatar for Melina Kalagkatsi
Melina Kalagkatsi
Βαθμολογία 5 από 5
5 Ιανουαρίου, 2023

Εξαιρετική και γρήγορη!

Avatar for Panagiotis Kondylis
Panagiotis Kondylis
© MISKO 2023. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.