facebook instagram youtube

Καρμπονάρα με Κρέμα Γάλακτος

Βαθμολογία 5 από 5
(8)
Καρμπονάρα
καρμποναρα με κρεμα γαλακτος
Καρμπονάρα
καρμποναρα με κρεμα γαλακτος

Η καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος της Misko με κρεμώδη λευκή σάλτσα δημιουργείται με κρέμα γάλακτος, προσφέροντας μια πιο απαλή και βελούδινη υφή, ενώ το μπέικον δίνει έντονη και καπνιστή γεύση. Αυτή η παραλλαγή της αυθεντικής καρμπονάρας είναι ιδανική για όσους προτιμούν μια πιο πλούσια και κρεμώδη εκδοχή του κλασικού αυτού πιάτου, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία που συνδυάζει την παραδοσιακή ιταλική κουζίνα με μια πιο μοντέρνα προσέγγιση.

Fun fact: Αν και η καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος είναι δημοφιλής σε πολλές χώρες, οι παραδοσιακοί Ιταλοί σεφ συχνά την αποφεύγουν! Στην αυθεντική ιταλική καρμπονάρα, η σάλτσα δημιουργείται αποκλειστικά από αυγά, τυρί και το λίπος της παντσέτας, χωρίς κρέμα γάλακτος.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 16΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO

120 γρ. καπνιστό μπέικον σε λωρίδες

1 κρεμμύδι σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

300 ml κρέμα γάλακτος light

150 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη

80-100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πώς να ετοιμάσετε την τέλεια “ελληνική” καρμπονάρα

Για να ετοιμάσουμε τα ζυμαρικά, γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Παράλληλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε άλλη ρηχή κατσαρόλα, σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Το μεταφέρουμε σε πιάτο, προσθέτουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.

Μόλις το νερό της μεγάλης κατσαρόλας αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO.

Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Όταν μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το μπέικον και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε όλα τα υλικά να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά.

Προς το τέλος προσθέτουμε τη μισή ποσότητα τριμμένου τυριού, ανακατεύοντας.

Με γρήγορες κινήσεις μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν ομοιόμορφα τα υλικά.

Εάν η σάλτσα της καρμπονάρας μας είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε την Καρμπονάρα αμέσως, πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Βαθμολογία 5 από 5
27 Αυγούστου, 2024

Πλούσια, κρεμώδης υφή και τέλεια ισορροπία των γεύσεων. Την συστήνω !

Avatar for Ιόλη Βάρτσου
Ιόλη Βάρτσου
Βαθμολογία 5 από 5
24 Ιουλίου, 2024
Avatar for Μάριον Παπαγεωργίου
Μάριον Παπαγεωργίου
Βαθμολογία 5 από 5
24 Ιουλίου, 2024
Avatar for amalia nk
amalia nk
Βαθμολογία 5 από 5
22 Ιουλίου, 2024

Πολύ καλή συνταγή! Την έφτιαξα σήμερα! Εύκολη κ γρήγορη

Avatar for konstantinos papagiannopoulos
konstantinos papagiannopoulos
Βαθμολογία 5 από 5
6 Ιουλίου, 2024

Πολύ νοστιμη και εύκολη τυπου καρμπονάρα. Κανω αυτή τη συνταγη οταν θελω ένα γρήγορο βραδινό μετα τη δουλειά. Εχει κρέμα γάλακτος light οποτε δεν ειναι πολυ βαρια.

Avatar for Stefania Bell
Stefania Bell
Βαθμολογία 5 από 5
3 Οκτωβρίου, 2023

Πολυ εύκολη και γρήγορη συνταγή! Well done!

Avatar for Κωνσταντίνος Σφυρής
Κωνσταντίνος Σφυρής
© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.