facebook instagram youtube
GR | EN

Καρμπονάρα με τορτελίνια

IMG_1415_sleed
IMG_1389_SLEED
IMG_1415_sleed
IMG_1389_SLEED

Αυτή δεν είναι μια κλασική ιταλική καρμπονάρα, όμως θα γίνει η δική σας αγαπημένη γιατί περιέχει τυρένια τορτελίνια και ξεροψημένο μπέικον, είναι πανεύκολη και φτιάχνεται σε λιγότερο από 25 λεπτά.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 3 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-TORTELINI-TYRIA 1024531 – 9

MISKO Τορτελίνι με τυριά

250 γρ. Τορτελίνι με τυριά MISKO

70 γρ. μπέικον σε κομματάκια

2 αυγά

60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Τορτελίνι με τυριά MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον απ’ όλες τις μεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Παράλληλα χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την μισή ποσότητα παρμεζάνας με σύρμα, μέχρι ν’ αφρατέψουν ελαφρώς. Όταν βράσουν τα τορτελίνια, δεν πετάμε το νερό στο οποίο έβρασαν, αλλά τα μεταφέρουμε κατευθείαν στο τηγάνι με το μπέικον, ανακατεύοντας απαλά.

Ρίχνουμε ½ μεγάλη κουταλιά (για σούπες) από το καυτό νερό των ζυμαρικών στο μπολ με τα αυγά και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω στα τορτελίνια, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά και με γρήγορες κινήσεις όλα τα υλικά για να γίνουν τα αυγά σαν κρέμα και να μην σβολιάσουν. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό των ζυμαρικών (½ -1 κ.σ. τη φορά) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, για να γίνουν πιο κρεμώδη.

Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.