facebook instagram youtube
GR | EN

Τορτελίνι με μπέικον και μπρόκολο

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΠΡΟΚΟΛΟ_MISKO_2
ΤΟΡΤΕΛΙΝΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΠΡΟΚΟΛΟ_MISKO_1
ΤΟΡΤΕΛΙΝΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΠΡΟΚΟΛΟ_MISKO_2
ΤΟΡΤΕΛΙΝΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΠΡΟΚΟΛΟ_MISKO_1

Λαχταριστά τορτελίνι με σοταρισμένο μπέικον, θρεπτικό μπρόκολο και παρμεζάνα, θα γίνει αγαπημένο πιάτο των παιδιών αλλά και δικό σας, λόγω της ευκολίας του.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-TORTELINI-TYRIA 1024531 – 9

MISKO Τορτελίνι με τυριά

250 γρ. Τορτελίνι με τυριά MISKO

1 μικρό μπρόκολο μόνο τις φλορέτες

5 φέτες μπέικον σε κομματάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

80 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

200 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις φλορέτες μπρόκολου. Τις βράζουμε για 4-5 λεπτά, τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τις σουρώνουμε, ξεπλένοντάς τες με λίγο κρύο νερό.

Όσο το νερό στην κατσαρόλα συνεχίζει να βράζει ρίχνουμε τα Τορτελίνι με Τυριά MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 80 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Το μεταφέρουμε σε πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το μπρόκολο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.

Σβήνουμε με το νερό των ζυμαρικών και όταν εξατμιστεί το πολύ υγρό, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη μισή ποσότητα παρμεζάνας. Όταν πάρει μια βράση, ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνια και το μπέικον, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα τορτελίνια ζεστά, με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.