facebook instagram youtube

Σπαγγέτι Αματριτσιάνα

Βαθμολογία 5 από 5
(5)

Η συνταγή για σπαγγέτι Αματριτσιάνα είναι ένα αυθεντικό ιταλικό πιάτο που αναδεικνύει την παραδοσιακή γεύση της Ιταλίας. Το πιάτο βασίζεται στα εξαιρετικής ποιότητας σπαγγέτι Misko, τα οποία δένουν αρμονικά με την πλούσια σάλτσα Αματριτσιάνα, φτιαγμένη από ώριμες ντομάτες, μπέικον, κρεμμύδι και ένα απαλό άγγιγμα από αποξηραμένο τσίλι σε flakes. Η σπαγγέτι Αματριτσιάνα ολοκληρώνεται με φρεσκοτριμμένο πεκορίνο για έντονη γεύση και άρωμα κατατάσσοντας την μια από τις πιο νόστιμες κόκκινες μακαρονάδες.

Fun fact: Η ονομασία της Σπαγγέτι Αματριτσιάνα προέρχεται από την πόλη Αμάτριτσε (Amatrice) της Ιταλίας. Αν και σήμερα είναι γνωστή ως ένα παραδοσιακό ρωμαϊκό πιάτο, η Αματριτσιάνα στην πραγματικότητα κατάγεται από αυτή τη μικρή πόλη της κεντρικής Ιταλίας, κοντά στη Ρώμη. Η αρχική συνταγή ονομάζεται “Gricia” και δεν περιλάμβανε ντομάτα, καθώς δημιουργήθηκε πριν τη διαδεδομένη χρήση της στην Ευρώπη. Η ντομάτα προστέθηκε αργότερα, κάνοντάς την την κλασική Αματριτσιάνα που γνωρίζουμε σήμερα!

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Σπαγγέτι No7

500 γρ. Σπαγγέτι Νο7 MISKO

120 γρ. μπέικον σε λεπτές λωρίδες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

½ κ.γ. αποξηραμένο τσίλι σε flakes

100 ml λευκό κρασί

600 γρ. τριμμένες ντομάτες

100 γρ. Πεκορίνο τριμμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο ακόμα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά

Προσθέτουμε το τσίλι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει και να δέσει, για 15-20 λεπτά.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο7 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα, ανακατεύοντας απαλά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας τα ζυμαρικά με τριμμένο Πεκορίνο.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Βαθμολογία 5 από 5
18 Νοεμβρίου, 2024

Η αγαπημένη μου συνταγή!!!

Avatar for Sevi P.
Sevi P.
Βαθμολογία 5 από 5
3 Σεπτεμβρίου, 2024
Avatar for Κωνσταντινα Τζιβάρα
Κωνσταντινα Τζιβάρα
Βαθμολογία 5 από 5
2 Σεπτεμβρίου, 2024
Avatar for ANDRIANI GEORGANTA
ANDRIANI GEORGANTA
Βαθμολογία 5 από 5
27 Αυγούστου, 2024

Αματριτσιάνα.. δηλαδή καυτερή μακαρονάδα! Με ντομάτα και τσίλι, και αρκετό τυρί στο τέλος, την τρώμε όλη η οικογένεια! Και αρκετά εύκολη για να την ετοιμάσεις μετά το γραφείο ή για πιο αργά το βράδυ.

Avatar for mar ec
mar ec
Βαθμολογία 5 από 5
22 Ιουλίου, 2024

Κάθε εβδομάδα κάνω κ από μια συνταγή! Εξαιρετική

Avatar for konstantinos papagiannopoulos
konstantinos papagiannopoulos
© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.