facebook instagram youtube

Ματσάτα με χοιρινό και αποξηραμένα φρούτα

Συνταγή από: Paxxi

Ματσάτα με χοιρινό και αποξηραμένα φρούτα. Μια συνταγή που συνδιάζει εξαιρετικά την γεμάτη υφή των ΜISKO Χρυσή Σειρά Ματσάτα με το λιωμένο χοιρινό, τα γλυκά δαμάσκηνα, βερίκοκα και καρότα. Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

shadow shadow
preperation 30΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 150΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 8 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χρυσή Σειρά Ματσάτα

500 γρ. Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO

35 γρ. αλάτι

1 κ. σ. ελαιόλαδο

2 κιλά χοιρινό σπάλα, χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε κομμάτια

2 κ. σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, κομμένο σε κομμάτια

3 καρότα κομμένα σε κομμάτια

1 πράσο κομμένο σε ροδέλες χοντρές

2 σκελίδες σκόρδου σε φέτες

200 γρ δαμάσκηνα αποξηραμένα

50 ml κονιάκ

150 γρ βερίκοκα αποξηραμένα

1 πορτοκαλιού το χυμό

120 ml κόκκινο κρασί ξηρό

500 ml ζωμό λαχανικών

1 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο

1 κ. γ. θυμάρι

1 ½ κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε  το κρέας, το βγάζουμε από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το χρησιμοποιήσουμε και το ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί.

Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε δυνατή ένταση και βάζουμε σε δόσεις τα κομμάτια του χοιρινού να θωρακιστούν από όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρουμε στη γάστρα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο, τα καρότα, τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα τα οποία έχουμε μουλιάσει στο κονιάκ για 30 λεπτά.

Συνεχίζουμε με το χυμό πορτοκαλιού, το μπαλσάμικο, το κόκκινο κρασί, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών.

Κλείνουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα για 2 ½ ώρες.

5 λεπτά πριν ετοιμαστεί το κρέας, βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 λίτρα νερό, όταν βράσει βάζουμε 35 γρ αλάτι και ρίχνουμε τα MISKO Ματσάτα Χρυσή Σειρά . Ανακατεύουμε , μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και το αφήνουμε να βράσουν  σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας.

Τα στραγγίζουμε, ραντίζουμε με 1 κ. σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε να πάει παντού και σκεπάζουμε με το καπάκι.

Βγάζουμε  τη γάστρα από το φούρνο, την αφήνουμε σκεπασμένη για 15 λεπτά και έπειτα σερβίρουμε στην πιατέλα πρώτα τα MISKO Ματσάτα Χρυσή Σειρά  στη μέση και περιμετρικά το χοιρινό με τα φρούτα και τα λαχανικά.

Γαρνίρουμε με ζουμάκι από τη γάστρα τόσο πάνω στο κρέας όσο και στα ζυμαρικά.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.