facebook instagram youtube
GR | EN

Πένες με Τόνο

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Πέννε Ριγκάτε

500 γρ. Πέννε Ριγκάτε MISKO

2 κρεμμύδια σε φέτες

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

400 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 κ.σ. ξαλμυρισμένη κάπαρη

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

½ κ.γ. γλυκό μπούκοβο

100 ml λευκό κρασί

2 κονσέρβες καπνιστό τόνο σε λάδι

½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

80-100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά, για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να αποβάλλουν τα ζουμιά τους. Όσο τα σοτάρουμε προσθέτουμε την κάπαρη.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Στην κατσαρόλα με τα ντοματίνια, προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο, σοτάρουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον τόνο στραγγισμένο και κομματιασμένο μαζί με τη μισή ποσότητα μαϊντανού και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.

Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα που έβρασαν στην κατσαρόλα με τον τόνο, συμπληρώνουμε με νερό (80-100ml) στο οποίο έβρασαν και ανακατεύουμε απαλά και με γρήγορες κινήσεις. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά αμέσως, πασπαλίζοντάς τα με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2023. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.