facebook instagram youtube

Σπαγγέτι με αχιβάδες, σκόρδο, τσίλι, ελαιόλαδο και μαϊντανό.

Φανταστικά Spaghetti alle Vongole, γεμάτα θαλασσινή νοστιμιά και μια spicy πινελιά! Μια απλή αλλά εντυπωσιακή συνταγή με ζουμερές αχιβάδες, τσίλι, σκόρδο και φρέσκο μαϊντανό, που θα σας ταξιδέψει απευθείας στη μεσογειακή κουζίνα. Έτοιμο σε μόλις 20 λεπτά, ιδανικό για να εντυπωσιάσετε φίλους και οικογένεια!

shadow shadow
preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 5 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Σπαγγέτι No6

200 γρ σπαγγέτι νο6 MISKO

450γρ αχιβάδες

2 κόκκινες πιπεριές τσίλι

2 σκελίδες σκόρδο

250ml νερό από τα ζυμαρικά

3 κ.σ ελαιόλαδο

2 κ.σ χυμό λεμόνι

2 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τις αχιβάδες, ρίχνουμε αλάτι, νερό και τις ανακατεύουμε με το χέρι μας. Καλύπτουμε το μπολ με αλουμινόχαρτο, κάνουμε τρύπες και το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε μαϊντανό, σκόρδο, πιπεριές τσίλι και τα αφήνουμε στην άκρη. Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, αλατίζουμε το νερό και βράζουμε τα σπαγγέτι νο6 της MISKO, 2 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία. Παράλληλα κρατάμε νερό από τα ζυμαρικά σε μία κούπα.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο έπειτα το σκόρδο μαζί με το τσιλι και τα σοτάρουμε για περίπου μισό λεπτό. Έπειτα ρίχνουμε τις αχιβάδες, βάζουμε καπάκι πάνω από το τηγάνι και τις αφήνουμε εκεί μέσα σε μέτρια φωτιά για περίπου 6 λεπτά. Όταν σηκώσουμε το καπάκι θα καταλάβουμε ότι έχουν ανοίξει.

Αφαιρούμε τις αχιβάδες από το τηγάνι, ρίχνουμε το νερό από τα ζυμαρικά μέσα μαζί με τον χυμό λεμόνι, βράζουμε για 2 λεπτά, έπειτα επαναφέρουμε τα σπαγγέτι μέσα στο τηγάνι και βράζουμε πλήρως τα ζυμαρικά ενώ παράλληλα η σάλτσα δέσει.

Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και επαναφέρουμε ξανά τις αχιβάδες. Στήνουμε σε ένα πιάτο η μία πιατέλα και απολαμβάνουμε!

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.