Κατηγορίες Συνταγής:
Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Light Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Επίσημο Δείπνο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Σπαγγέτι Μακαρονάδες με Λευκή Σάλτσα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Σπαγγέτι No6
200 γρ σπαγγέτι νο6 MISKO
450γρ αχιβάδες
2 κόκκινες πιπεριές τσίλι
2 σκελίδες σκόρδο
250ml νερό από τα ζυμαρικά
3 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ χυμό λεμόνι
2 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τις αχιβάδες, ρίχνουμε αλάτι, νερό και τις ανακατεύουμε με το χέρι μας. Καλύπτουμε το μπολ με αλουμινόχαρτο, κάνουμε τρύπες και το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε μαϊντανό, σκόρδο, πιπεριές τσίλι και τα αφήνουμε στην άκρη. Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, αλατίζουμε το νερό και βράζουμε τα Σπαγγέτι no6 της MISKO, 2 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία. Παράλληλα κρατάμε νερό από τα ζυμαρικά σε μία κούπα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο έπειτα το σκόρδο μαζί με το τσιλι και τα σοτάρουμε για περίπου μισό λεπτό. Έπειτα ρίχνουμε τις αχιβάδες, βάζουμε καπάκι πάνω από το τηγάνι και τις αφήνουμε εκεί μέσα σε μέτρια φωτιά για περίπου 6 λεπτά. Όταν σηκώσουμε το καπάκι θα καταλάβουμε ότι έχουν ανοίξει.
Αφαιρούμε τις αχιβάδες από το τηγάνι, ρίχνουμε το νερό από τα ζυμαρικά μέσα μαζί με τον χυμό λεμόνι, βράζουμε για 2 λεπτά, έπειτα επαναφέρουμε τα σπαγγέτι μέσα στο τηγάνι και βράζουμε πλήρως τα ζυμαρικά ενώ παράλληλα η σάλτσα δέσει.
Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και επαναφέρουμε ξανά τις αχιβάδες. Στήνουμε σε ένα πιάτο η μία πιατέλα και απολαμβάνουμε!
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.