Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Light Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Καθημερινές Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Επίσημο Δείπνο Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Σπαγγέτι Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σπαγγέτι No6
200 γρ σπαγγέτι νο6 MISKO
450γρ αχιβάδες
2 κόκκινες πιπεριές τσίλι
2 σκελίδες σκόρδο
250ml νερό από τα ζυμαρικά
3 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ χυμό λεμόνι
2 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τις αχιβάδες, ρίχνουμε αλάτι, νερό και τις ανακατεύουμε με το χέρι μας. Καλύπτουμε το μπολ με αλουμινόχαρτο, κάνουμε τρύπες και το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε μαϊντανό, σκόρδο, πιπεριές τσίλι και τα αφήνουμε στην άκρη. Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, αλατίζουμε το νερό και βράζουμε τα σπαγγέτι νο6 της MISKO, 2 λεπτά λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία. Παράλληλα κρατάμε νερό από τα ζυμαρικά σε μία κούπα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο έπειτα το σκόρδο μαζί με το τσιλι και τα σοτάρουμε για περίπου μισό λεπτό. Έπειτα ρίχνουμε τις αχιβάδες, βάζουμε καπάκι πάνω από το τηγάνι και τις αφήνουμε εκεί μέσα σε μέτρια φωτιά για περίπου 6 λεπτά. Όταν σηκώσουμε το καπάκι θα καταλάβουμε ότι έχουν ανοίξει.
Αφαιρούμε τις αχιβάδες από το τηγάνι, ρίχνουμε το νερό από τα ζυμαρικά μέσα μαζί με τον χυμό λεμόνι, βράζουμε για 2 λεπτά, έπειτα επαναφέρουμε τα σπαγγέτι μέσα στο τηγάνι και βράζουμε πλήρως τα ζυμαρικά ενώ παράλληλα η σάλτσα δέσει.
Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και επαναφέρουμε ξανά τις αχιβάδες. Στήνουμε σε ένα πιάτο η μία πιατέλα και απολαμβάνουμε!
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.