facebook instagram youtube

Κοφτό μακαρονάκι με καλαμάρι και σάλτσα ντομάτας

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_KOFTO

MISKO Κοφτό

500 γρ. Κοφτό MISKO

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 κιλό καλαμαράκια σε ροδέλες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 φύλλα δάφνης

χυμός από 1/2 λεμόνι

500 γρ. ντομάτες τριμμένες

200 ml νερό

1 κ.γ. ζάχαρη

¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τα καλαμαράκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τα φύλλα δάφνης και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα για 20 λεπτά περίπου. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.

Μετά το 20λεπτο, ρίχνουμε το Κοφτό MISKO μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και βράζουμε για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά και πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.