Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Σαρακοστή Παραδοσιακές Συνταγές Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Νηστίσιμες Συνταγές Καθαρά Δευτέρα: Οι Καλύτερες Συνταγές Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Κοφτό Μακαρονάκι Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Κοφτό
500 γρ. Κοφτό MISKO
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 κιλό καλαμαράκια σε ροδέλες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
χυμός από 1/2 λεμόνι
500 γρ. ντομάτες τριμμένες
200 ml νερό
1 κ.γ. ζάχαρη
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πως να φτιάξετε βήμα βήμα, το πιο νοστιμο κοφτό μακαρονάκι με καλαμάρι και σάλτσα ντομάτας.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τα καλαμαράκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τα φύλλα δάφνης και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα για 20 λεπτά περίπου. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
Μετά το 20λεπτο, ρίχνουμε το Κοφτό MISKO μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και βράζουμε για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά και πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Το κοφτό μακαρονάκι μας με καλαμάρι και σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμο!
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Νόστιμη συνταγή με απλά υλικά!