facebook instagram youtube

Συνταγές με Μοσχάρι

Δεν υπάρχει τίποτα πιο λαχταριστό από μια μακαρονάδα που τη συνοδεύει ένα μελωμένο κοκκινιστό ή ένα μυρωδάτο λεμονάτο. Οι συνταγές με κρέας είναι ο πιο αγαπημένος συνδυασμός, πάρτε έμπνευση από τις MISKO συνταγές μας και απολαύστε ανεπανάληπτες γεύσεις, πέρα από τις συνηθισμένες!

ΦΙΛΤΡΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

ΦΙΛΤΡΑ
close

1 - 12 ΑΠΟ 79

remove ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
< 30 ΛΕΠΤΑ
Συνταγές που περιέχουν τα υλικά
Συνταγές που δεν περιέχουν τα υλικά

Τι συνταγές με μοσχάρι θα βρω στη MISKO;

Στη MISKO σας περιμένουν δεκάδες λαχταριστές συνταγές με μοσχάρι, συνταγές που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Ανακαλύψτε μακαρονάδες με μοσχάρι και το αγαπημένο σας σχήμα ζυμαρικών που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια. Το μοσχάρι...

+

Τι συνταγές με μοσχάρι θα βρω στη MISKO;

Στη MISKO σας περιμένουν δεκάδες λαχταριστές συνταγές με μοσχάρι, συνταγές που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Ανακαλύψτε μακαρονάδες με μοσχάρι και το αγαπημένο σας σχήμα ζυμαρικών που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια. Το μοσχάρι αγαπάει τα κοντά ζυμαρικά, αλλά και το παραδοσιακό κριθαράκι. Αν και το μοσχάρι θέλει το χρόνο του, στη MISKO υπάρχουν για τους βιαστικούς δεκάδες συνταγές με μοσχάρι έτοιμες σε λιγότερο από μια ώρα. Στη MISKO σίγουρα θα βρείτε την κατάλληλη συνταγή αναλόγως την εποχή, αλλά και περίσταση. Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα καλομαγειρεμένο γιουβέτσι με μοσχάρι για το Κυριακάτικο τραπέζι, ή σε μια μακαρονάδα με μοσχάρι για τους μικρούς μας φίλους;

 

Ποια είναι τα tips για μαλακό μοσχάρι;

Ποιος δε θα ήθελε για το Κυριακάτικο τραπέζι ένα μοσχάρι που κυριολεκτικά να λιώνει στο στόμα; Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ετοιμάσετε το αγαπημένο σας γεύμα να έχετε κατά νου τα παρακάτω. 

  • Αν η συνταγή σας καλεί να βράσετε το κρέας, τότε προσθέστε το στην κατσαρόλα μόλις αρχίσει το νερό να βράζει. Αν λοιπόν προσθέσετε το μοσχάρι σε ζεστό νερό και όχι κρύο, οι πρωτεΐνες του κρέατος ζελατινοποιούνται και σχηματίζουν μια προστατευτική κρούστα. Η κρούστα εμποδίζει τη διαφυγή των χυμών του και το κρατάει μαλακό
  • Αν πρόκειται να τσιγαρίσετε το κρέας, αφήστε το πρώτα 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα πασπαλίσατε το με λίγο αλεύρι, αφού όμως πρώτα το σκουπίσετε με χαρτί κουζίνας. Όποιος και αν είναι το τρόπος μαγειρέματος, μην αλατίσετε το κρέας πριν το μαγείρεμα, αλλά κατά την διάρκεια αυτού.
  • Ενώ για να διατηρήσετε μαλακό το μοσχάρι, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, μην το τρυπάτε με το πιρούνι για να το γυρίσετε, έτσι χάνει τους χυμούς του, χρησιμοποιήστε μια λαβίδα
  • Τέλος δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν κομμάτια κρέατος που από την φύση τους είναι πιο σκληρά και το αντίθετο. Τα κομμάτια με περισσότερο λίπος μαλακώνουν πιο εύκολα με το μαγείρεμα.

 

Τι κρασί ταιριάζει με μοσχάρι; 

Ο κανόνας επιβάλλει τη συνοδεία του μοσχαριού από κόκκινο κρασί εξαιτίας της γεμάτης γεύσης του κόκκινου αυτού κρέατος. Στην κορυφή των προτιμήσεων θα βρει κανείς το ξινόμαυρο κρασί, ή κάποιο έντονο Merlot

Για παράδειγμα, αν στο Κυριακάτικο σας τραπέζι πρωταγωνιστεί μια μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα και μοσχάρι τότε το ξινόμαυρο είναι σχεδόν μονόδρομος. Στην περίπτωση που μια συνταγή περιλαμβάνει ήδη κρασί, τότε συνοδεύστε το γεύμα σας με κάποιο παρόμοιο. 

Για παράδειγμα το γιουβέτσι ταιριάζει εξαιρετικά με ένα Cabernet Sauvignon ή ένα Syrah. Ενώ ένα κλασικό παστίτσιο θα ταίριαζε απόλυτα με ένα Αγιωργίτικο. Συμπερασματικά κάθε κόκκινο κρασί ταιριάζει με το μοσχάρι, αρκεί έχετε διάθεση για πειραματισμό. 

 

Τι κομμάτι μοσχαριού να πάρω για κοκκινιστό;

Αν θέλετε το κοκκινιστό σας να μείνει αξέχαστο ακόμα και στον πιο απαιτητικό ουρανίσκο τότε προτιμήστε ένα κομμάτι μοσχαριού από μέρος το οποίο γυμνάζεται

  • Το κιλότο είναι μια εξαιρετική επιλογή, ένα κομμάτι το οποίο βρίσκεται στο μπούτι του ζώου. 
  • Ενώ, αν θέλετε να δώσετε στο κοκκινιστό σας πλούσια γεύση και υφή προτιμήστε ένα κομμάτι μοσχαριού όπως το οσομπούκο. Το οσομπούκο είναι πλούσιο σε κολλαγόνο, ενώ συνοδεύεται από κόκαλο το οποίο έχει μεδούλι.
  • Τέλος, μη ξεχνάμε τη σπάλα και το ποντίκι σπάλας, δύο κομμάτια τα οποία μπορούν και αυτά κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν για τον λατρεμένο μας κοκκινιστό

 

Πόση ώρα βράζουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα;

Το μοσχάρι είναι ένα κρέας το οποίο απαιτεί αρκετή ώρα βρασμού στην κατσαρόλα. Σε κάθε περίπτωση ο απαιτούμενος χρόνος εξαρτάται από το κομμάτι του μοσχαριού αλλά και του συγκεκριμένου ζώου που θα χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο ένας μέσος χρόνος κυμαίνεται από 1,5-2 ώρες έως και 2,5 ώρες. Όση και αν είναι η ώρα βρασμού του μοσχαριού μη ξεχάσετε να προσθέσετε το μοσχάρι στο νερό αφού αυτό βράσει, αλλά και να ξαφρίσετε το νερό από τυχόν αφρό.  

 

Πόσες θερμίδες έχει το μοσχάρι; 

  1. Μοσχάρι κατσαρόλας  

Μια μερίδα μοσχάρι βραστό με λαχανικά της τάξεως των 100 γρ. έχει 185 θερμίδες. Ενώ στην περίπτωση που το μοσχάρι είναι κοκκινιστό με ζυμαρικά τότε οι θερμίδες ανέρχονται στις 198 ανά 100 γραμμάρια

  1. Μοσχαρίσιο μπιφτέκι 

Αν είστε λάτρης του μοσχαρίσιου μπιφτεκιού τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως ένα μπιφτέκι από μοσχαρίσιο άπαχο κρέας έχει 206 θερμίδες ανά 100 γρ

  1. Μοσχάρι ψητό 

Μια μοσχαρίσια μπριζόλα, άπαχη, στη ψητή της εκδοχή αποτελεί ένα εξαίσιο γεύμα με 192 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Ενώ, ένα μοσχαρίσιο μπον φιλέ ψητό έχει μεγαλύτερη θερμιδική αξία, με 289 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια. Το ψητό μοσχαρίσιο φιλέτο κινείται θερμιδικά κάπου ενδιάμεσα με 230 θερμίδες στα 100 γραμμάρια

 

Τι πρωτεΐνες και διατροφική αξία έχει το μοσχάρι;

Το μοσχαρίσιο κρέας, ή αλλιώς κόκκινο κρέας, έχει πλούσια διατροφική αξία, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Η πρωτεϊνική του αξία είναι υψηλής βιολογικής αξίας, αποτελεί κύρια πηγή σιδήρου ενώ περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β. 

Το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, π.χ. φιλέτο, έχει την ακόλουθη διατροφική αξία ανά 100 γραμμάρια:

  • Θερμίδες: 152
  • Πρωτεΐνη: 22 γραμμάρια
  • Υδατάνθρακες: 0 γραμμάρια
  • Λίπος: 7 γρ

Ενώ αν επιλέξετε ένα κομμάτι από το μπούτι του μοσχαριού τότε η διατροφική του αξία διαμορφώνεται ως εξής:

  • Θερμίδες: 277,5
  • Πρωτεΐνη: 18,3 γραμμάρια
  • Υδατάνθρακες: 0 γραμμάρια
  • Λίπος: 21,6 γρ

Τέλος, αν επιλέξετε ένα πιο λιπαρό μοσχαρίσιο κρέας όπως παραδείγματος χάρη τον λαιμό, τότε η διατροφική αξία του μοσχαριού διαμορφώνεται ως εξής:

  • Θερμίδες: 315
  • Πρωτεΐνη: 15,8 γραμμάρια
  • Υδατάνθρακες: 0 γραμμάρια
  • Λίπος: 26,6 γρ

 

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.