Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές με Λουκάνικα Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Κιμά Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με Χοιρινό Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Ριγκατόνι Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ριγκατόνι
500 γρ. Ριγκατόνι MISKO
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
250 γρ. κιμά, μοσχαρίσιο
150 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, χωρίς τη μεμβράνη και ψιλοκομμένο
600 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
400 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και έπειτα το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι τον κιμά μαζί με το λουκάνικο. Σοτάρουμε το κρέας για περίπου 5 λεπτά, ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
Λίγο πριν να είναι έτοιμη η σάλτσα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 6 λεπτά. Λίγο πριν τα σουρώσουμε κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό που βράζουν.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτουμε και τα 2/3 από τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα ταψάκι 20*30 εκατοστά και από πάνω πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ºC για 20 λεπτά.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.