Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές με Μανιτάρια Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Χοιρινό Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές από την Teti’s Flakes Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές με Λιγκουίνι/Λαζάνια Μακαρονάδες με Λευκή ΣάλτσαΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια
500 γρ. Λιγκουίνι MISKO
200 γρ. σύγκλινο
6 μανιτάρια, λευκά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
100 ml λευκό κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κούπα νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
150 γρ. γραβιέρα
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι MISKO. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 7 λεπτά. Κρατάμε στην άκρη 1/2 κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
Παράλληλα κόβουμε το σύγκλινο σε κυβάκια και τα μανιτάρια σε φέτες.
Με την πλατιά πλευρά ενός μαχαιριού πατάμε τις σκελίδες του σκόρδου. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο. Μετά από 2-3 λεπτά τις αφαιρούμε με προσοχή.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το σύγκλινο μαζί με τα μανιτάρια. Σοτάρουμε για περίπου 5-7 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και το σύγκλινο να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Δεν προσθέτουμε αλάτι σε αυτό το στάδιο γιατί τα μανιτάρια θα χάσουν την υγρασία τους.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε αλάτι και το νερό από τα ζυμαρικά.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και όταν η σάλτσα αρχίσει να δένει, προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά και τα 3/4 της ποσότητας της γραβιέρας. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά αμέσως σε μια μεγάλη πιατέλα προσθέτοντας από πάνω την υπόλοιπη γραβιέρα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Τέλεια! Πεντανοστιμη