Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές με Χοιρινό Συνταγές με Γαλοπούλα TikTok Συνταγές Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Ραντεβού Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές με Πενάκι της MISKO
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Πενάκι
500 γρ. Πενάκι MISKO
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
150 γρ. μπέικον, κομμένο σε κυβάκια
500 γρ. Γαλοπούλα ψημένη (ή οποιοδήποτε άλλο ψητό)
1/2 κούπα λευκό κρασί
900 γρ. ζωμό λαχανικών
400 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κούπα αρακά
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1/3 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπέικον που έχουμε κόψει σε κυβάκια και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τα leftovers (γαλοπούλα, κοτόπουλο, χοιρινό) κομμένα σε μπουκίτσες και σοτάρουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε λευκό κρασί και με μια ξύλινη σπάτουλα ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τοματοπελτέ και σοτάρουμε ελαφρώς για να βγάλει τα αρώματα του.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, την κρέμα γάλακτος και αφού πάρουν μια βράση προσθέτουμε και το Πενάκι MISKO και ανακατεύουμε καλά για περίπου 1 λεπτό.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε ανακατεύοντας συχνά ώστε να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά στον πάτο. Ο ζωμός θα πρέπει να καλύπτει τα ζυμαρικά ώστε να βράσουν σωστά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Δύο λεπτά πριν να είναι έτοιμα τα ζυμαρικά προσθέτουμε τον αράκα και ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε για δύο λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε για μια τελευταία φορά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.