facebook instagram youtube

Γιουβέτσι στο φούρνο με χοιρινό

Αυτό το κοκκινιστό γιουβέτσι με χοιρινό σιγομαγειρεύεται πρώτα στην κατσαρόλα κι έπειτα μπαίνει μαζί με το βρασμένο κριθαράκι στο φούρνο, για ένα πεντανόστιμο γεύμα που θα ζεστάνει την Κυριακή σας.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 120΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

1 κιλό χοιρινό μπούτι σε μεγάλους κύβους

100 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

1 φύλλο δάφνης

1 ξύλο κανέλας

100 ml λευκό κρασί

400 γρ. τριμμένες ντομάτες

2 κ.σ. Βούτυρο

100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το χοιρινό στο ελαιόλαδο.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλατοπίπερο, τη δάφνη, την κανέλα και τις ντομάτες.

Σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρα και αφαιρούμε τη δάφνη και την κανέλα.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε το κριθαράκι. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε το Κριθαράκι και το ανακατεύουμε απαλά με το βούτυρο.

Βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος το κριθαράκι και το χοιρινό με τη σάλτσα του, πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστό.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.