Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κριθαράκι Μέτριο
500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO
1 κιλό χοιρινό μπούτι σε μεγάλους κύβους
100 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 φύλλο δάφνης
1 ξύλο κανέλας
100 ml λευκό κρασί
400 γρ. τριμμένες ντομάτες
2 κ.σ. Βούτυρο
100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το χοιρινό στο ελαιόλαδο.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλατοπίπερο, τη δάφνη, την κανέλα και τις ντομάτες.
Σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρα και αφαιρούμε τη δάφνη και την κανέλα.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε το κριθαράκι. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε το Κριθαράκι και το ανακατεύουμε απαλά με το βούτυρο.
Βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος το κριθαράκι και το χοιρινό με τη σάλτσα του, πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.