facebook instagram youtube
GR | EN

Ζυμαρικά με απάκι, γραβιέρα και δενδρολίβανο

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_KOXILI.png

MISKO Κοχύλι

500 γρ. Κοχύλι MISKO

200 γρ. απάκι σε κομματάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

40 ml ρακή

60 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

2 κλωναράκια δενδρολίβανο

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

100 γρ. γλυκιά γραβιέρα τριμμένη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοχύλι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το απάκι για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το μεταφέρουμε σε πιάτο.

Ζεσταίνουμε άλλες 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με την ρακή και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 3-4 λεπτά, να μειωθούν τα υγρά της κατσαρόλας.

Ρίχνουμε το νερό των ζυμαρικών και έπειτα από 2 λεπτά, ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το απάκι, τα φυλλαράκια από το δενδρολίβανο και το ξύσμα, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τη γραβιέρα και ανακατεύουμε απαλά για να λιώσει ελαφρώς πάνω στα ζυμαρικά.

Σερβίρουμε αμέσως με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.