facebook instagram youtube

Χοιρινό κοκκινιστό με μακαρόνια

preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 90΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ριγκατόνι

500 γρ. Ριγκατόνι MISKO

500 γρ. χοιρινό χωρίς κόκκαλο (μπούτι, σπάλα), κομμένο σε μερίδες

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

200 ml κόκκινο κρασί

400 ml χυμό ντομάτας

2 φύλλα δάφνης

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Γραβιέρα για το σερβίρισμα

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.   

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα και να μαγειρευτεί καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά.  

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, και στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί. Ανακατεύουμε καλά και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Σιγοβράζουμε για περίπου 1,5 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Στο ενδιάμεσο αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.  

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.  

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη γραβιέρα. 

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.