Κατηγορίες Συνταγής:
Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Συνταγές με Χοιρινό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Επίσημο Δείπνο Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα TikTok Συνταγές Συνταγές με Ριγκατόνι Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Ριγκατόνι
500 γρ. Ριγκατόνι MISKO
500 γρ. χοιρινό χωρίς κόκκαλο (μπούτι, σπάλα), κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
200 ml κόκκινο κρασί
400 ml χυμό ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Γραβιέρα για το σερβίρισμα

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα και να μαγειρευτεί καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, και στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί. Ανακατεύουμε καλά και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Σιγοβράζουμε για περίπου 1,5 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Στο ενδιάμεσο αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη γραβιέρα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.