Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Χοιρινό Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Ζυμαρικά Τρικολόρε Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές για Air Fryer Συνταγές με Πέννε Ριγκατέ Συνταγές για Μακαρονοσαλάτα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας


MISKO
500 γρ. Πέννε Ριγκάτε MISKO Τρικολόρε
8 φέτες μπέικον, κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 μικρό μαρούλι, κομμένα σε μικρά κομμάτια
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Για το dressing:
1/2 κούπα μαγιονέζα
1/3 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία.
Σε ένα μικρό ταψάκι απλώνουμε τα κομμάτια του μπέικον και ψήνουμε στο grill του φούρνου για περίπου 5 λεπτά. Εναλλακτικά μπορούμε να το ψήσουμε και στον air-fryer για 2-3 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε στο αλάτι αν χρειάζεται. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το μαρούλι, τα ντοματίνια και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε και το dressing και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με το τραγανό μπέικον.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.