Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές με Τυρί Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Πέννε Ριγκατέ Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Μακαρόνια Φούρνου
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Πέννε Ριγκάτε
500 γρ. Πέννε Ριγκάτε MISKO
200 γρ. καπνιστό ζαμπόν σε κυβάκια
1 κρεμμύδι σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
600 ml κρέμα γάλακτος
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το ζαμπόν σε ταψάκι περασμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στο γκριλ για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την μισή ποσότητα γραβιέρας και μοτσαρέλας, το μοσχοκάρυδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Απλώνουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος τα μισά ζυμαρικά, τη μισή ποσότητα ζαμπόν και σοταριστού κρεμμυδιού και περιχύνουμε με το μισό μείγμα κρέμας γάλακτος. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά, ζαμπόν, κρεμμύδι – σκόρδο και κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά να στρωθούν ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
Ψήνουμε τα ζυμαρικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί στην επιφάνειά τους.
Αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.