facebook instagram youtube
GR | EN

Πένες Σουφλέ με Τυριά και Ζαμπόν

IMG_3414_FIXED_sleed
IMG_3429_sleed
IMG_3414_FIXED_sleed
IMG_3429_sleed

Το απόλυτο σουφλέ ζυμαρικών θέλει κοντά ζυμαρικά όπως πένες, μπόλικη κρέμα γάλακτος με λιωμένα τυριά και ροδοψημένο καπνιστό ζαμπόν, για να μην του αντισταθεί κανείς!

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 60΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-PENNE 5501024 – 18

MISKO Πέννε Ριγκάτε

500 γρ. Πέννε Ριγκάτε MISKO

200 γρ. καπνιστό ζαμπόν σε κυβάκια

1 κρεμμύδι σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

600 ml κρέμα γάλακτος

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε το ζαμπόν σε ταψάκι περασμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στο γκριλ για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την μισή ποσότητα γραβιέρας και μοτσαρέλας, το μοσχοκάρυδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Απλώνουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος τα μισά ζυμαρικά, τη μισή ποσότητα ζαμπόν και  σοταριστού κρεμμυδιού και περιχύνουμε με το μισό μείγμα κρέμας γάλακτος. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά, ζαμπόν, κρεμμύδι – σκόρδο και κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά να στρωθούν ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.

Ψήνουμε τα ζυμαρικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί στην επιφάνειά τους.

Αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.