facebook instagram youtube
GR | EN

Κανελόνια με τυριά

IMG_9077
IMG_9054_SLEED
IMG_9077
IMG_9054_SLEED

Αυτά τα φουρνιστά κανελόνια με δυο ειδών τυριά και πλούσια γιαουρτόκρεμα, θα αγαπηθούν από μικρούς και μεγάλους δοκιμαστές!

shadow shadow
preperation 12΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 45΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KRITHARAKI-METRIO 1024581 – 11

MISKO Κανελόνια

250 γρ. Κανελόνια MISKO

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 αυγά

400 γρ. φέτα θρυμματισμένη

250 γρ. γραβιέρα

1 κ.γ. ξερή ρίγανη

400 ml κρέμα γάλακτος

¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα αυγά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε τη φέτα και τη μισή ποσότητα γραβιέρας και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.

Λαδώνουμε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή ταψί γεμίζουμε τα Κανελόνια MISKO με τη γέμιση και τα τοποθετούμε κολλητά και ομοιόμορφα σε μία στρώση. Αν μας περισσέψει γέμιση, τη βάζουμε εδώ κι εκεί ανάμεσα στα κανελόνια.

Σε μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με το μείγμα τα κανελόνια. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα.

Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα, για 30 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200°C και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, προσέχοντας να μην αρπάξει η επιφάνεια.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.