facebook instagram youtube

Τορτελίνια με Κρέμα Γάλακτος (αλα κρεμ)

Βαθμολογία 5 από 5
(1)

Δημιουργήστε ένα απολαυστικό και χορταστικό γεύμα με αυτή τη συνταγή για τορτελίνι αλά κρεμ με τα ζυμαρικά MISKO και κρέμα γάλακτος. Χρησιμοποιήστε τα τορτελίνι με τυρία τα οποία συνδυάζονται τέλεια με πλούσια κρέμα γάλακτος και κεφαλογραβιέρα, προσφέροντας μια κρεμώδη υφή και υπέροχη τυρένια γεύση. Ανακάλυψε αυτή την εύκολη και γρήγορη συνταγή ζυμαρικών MISKO, ιδανική για ένα γρήγορο οικογενειακό δείπνο ή ένα εντυπωσιακό γεύμα για δύο.

Τορτελίνια: Η ιστορία τους!

Τα τορτελίνια έχουν τις ρίζες τους στη βόρεια Ιταλία, συγκεκριμένα στην περιοχή της Εμίλια-Ρομάνια. Δημιουργήθηκαν τον Μεσαίωνα και θεωρούνται σύμβολο της τοπικής κουζίνας. Παραδοσιακά γεμισμένα με κρέας, ρικότα ή τυρί, τα τορτελίνια σερβίρονταν σε ζωμό ή σάλτσες. Η συνταγή εξαπλώθηκε παγκοσμίως, με πολλές παραλλαγές,όπως και η αγαπημένη σε όλους αλα κρεμ, καθιστώντας τα αγαπημένα ζυμαρικά για γρήγορα και γευστικά πιάτα.

Fun fact: Σύμφωνα με την ιταλική παράδοση, η μορφή του τορτελίνι εμπνέεται από τον ομφαλό της θεάς Αφροδίτης!

Τα τορτελίνια με κρέμα γάλακτος, γνωστά και ως “αλά κρεμ”, αποτελούν έναν αγαπημένο συνδυασμό ιταλικής παράδοσης και ελληνικής δημιουργικότητας. Αποτελεί ενδιαφέρον γεγονός πως ενώ στην Ιταλία τα τορτελίνια παραδοσιακά γεμίζονται με κρέας, στην Ελλάδα συχνά τα βρίσκουμε με τυριά, δημιουργώντας μια πιο απαλή και κρεμώδη υφή που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Τορτελίνι με τυριά

250 γρ. Τορτελίνι με τυριά MISKO

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

80 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

250 ml κρέμα γάλακτος

120 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα βήμα πως να φτιάξουμε τορτελίνια αλα κρεμ

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Τορτελίνι με Τυριά MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 80 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Σβήνουμε με το νερό των ζυμαρικών, που κρατήσαμε.

Όταν το περισσότερο εξατμιστεί, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη μισή ποσότητα κεφαλογραβιέρας και τα τορτελίνια και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα.

Τα τορτελίνια μας είναι έτοιμα!

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Βαθμολογία 5 από 5
8 Νοεμβρίου, 2022
Avatar for Μαρία Καλούση
Μαρία Καλούση
© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.