facebook instagram youtube
GR | EN

Πένες Φούρνου με κρέμα γάλακτος

preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 60΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_PENAKI

MISKO Πενάκι

500 γρ. Πενάκι MISKO

2 κρεμμύδια σε φέτες

500 γρ. λευκά μανιτάρια σε φέτες

1 κ.γ. ξερό θυμάρι

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

600 ml κρέμα γάλακτος

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να αρχίσουν να καραμελώνουν. Προς το τέλος πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την μισή ποσότητα γραβιέρας και μοτσαρέλας, το μοσχοκάρυδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Απλώνουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος τα μισά ζυμαρικά, τα μισά σοταριστά κρεμμύδια και μανιτάρια και περιχύνουμε με το μισό μείγμα κρέμας γάλακτος. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά, κρεμμύδια-μανιτάρια και κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά να στρωθούν ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.

Ψήνουμε τα ζυμαρικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί στην επιφάνειά τους.

Αφήνουμε τις πένες να σταθούν για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.