Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Τυρί Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Παιδιά Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Πενάκι της MISKO Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Πενάκι
500 γρ. Πενάκι MISKO
2 κρεμμύδια σε φέτες
500 γρ. λευκά μανιτάρια σε φέτες
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
600 ml κρέμα γάλακτος
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά, για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να αρχίσουν να καραμελώνουν. Προς το τέλος πασπαλίζουμε με το θυμάρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την μισή ποσότητα γραβιέρας και μοτσαρέλας, το μοσχοκάρυδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Απλώνουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος τα μισά ζυμαρικά, τα μισά σοταριστά κρεμμύδια και μανιτάρια και περιχύνουμε με το μισό μείγμα κρέμας γάλακτος. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά, κρεμμύδια-μανιτάρια και κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά να στρωθούν ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
Ψήνουμε τα ζυμαρικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί στην επιφάνειά τους.
Αφήνουμε τις πένες να σταθούν για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.