facebook instagram youtube

Χρωματιστή σαλάτα με λαχανικά εποχής, καβουρδισμένα φουντούκια και φρέσκα μυ-ρωδικά

Βαθμολογία 5 από 5
(1)
Συνταγή από: Teti's Flakes
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Τριβελάκι

500 γρ. Τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO

50 γρ. φουντούκια

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

1 κολοκυθάκι, κομμένο σε καρέ

1 μελιτζάνα, κομμένη σε καρέ

2 πιπεριές, κομμένες σε καρέ

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

10 φύλλα φρέσκου δυόσμου

10 φύλλα φρέσκου βασιλικού

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα φουντούκια. Τα καβουρδίζουμε ελαφρώς από όλες τις πλευρές.

Αφαιρούμε τα φουντούκια από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου. Αρωματίσουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και το αφαιρούμε μετά από 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα λαχανικά μας αφού τα έχουμε κόψει πρώτα σε καρέ. Σοτάρουμε τα λαχανικά μας για 5-7 λεπτά ανακατεύοντας τα συχνά. Θέλουμε τα λαχανικά μας να είναι σχετικά ζωντανά.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Αν η σάλτσα μας είναι αρκετά πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν.

Ψιλοκόβουμε το δυόσμο και το βασιλικό και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά σε ένα μπολ και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τα καβουρδισμένα φουντούκια.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Βαθμολογία 5 από 5
6 Μαρτίου, 2023
Avatar for nantia tout
nantia tout
© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.