facebook instagram youtube

Σουφλέ με ταλιατέλλες μπέικον και τυρί

Βαθμολογία 5 από 5
(1)
Συνταγή από: Paxxi

Το σουφλέ το αγαπάμε για την κριτσανιστή/ χρυσαφένια κρούστα του, που μέσα κρύβει ζουμερές ταλιατέλλες μπλεγμένες με τυρένια μπασαμέλ και πικάντικο μπέικον.

Ο συνδυασμός που κάνει τον ουρανίσκο μας να πετάει βεγγαλικά και μπορεί να σερβιριστεί τόσο σαν κυρίως γεύμα, όσο και σαν συνοδευτικό στο γιορτινό μας τραπέζι. Σίγουρα δεν θα μείνει ούτε ένας που δεν θα δοκιμάσει!

shadow shadow
preperation 40΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 8 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ταλιατέλλες

500 γρ. Ταλιατέλλες MISKO

1 ΚΣ + 1 κγ ελαιόλαδο

10 φέτες μπέικον

Αλάτι

Για τη μπεσαμέλ:

150 γρ βούτυρο

110 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1200 ml γάλα

1 κγ αλάτι

1/4 κγ πιπέρι

1/8 κγ μοσχοκάρυδο

2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ τριμμένο ρεγκάτο (ή κίτρινα τυριά)

1 ΚΣ τριμμένη φρυγανιά, για γαρνίρισμα

30 γρ τριμμένο ρεγκάτο (ή κίτρινα τυριά) , για γαρνίρισμα

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε 1 κγ ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια ένταση και βάζουμε τις φέτες του  μπέικον σε δόσεις γυρίζοντας τις και από τις δύο πλευρές.

Όταν πάρουν σκούρο χρώμα τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, τις ταμπονάρουμε με αυτό, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε σε λωρίδες.

Για τα ζυμαρικά, έχουμε βράσει 5 λίτρα νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 35 γρ και 500 γρ Ταλιατέλλες MISKO.

Τις αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, τις στραγγίζουμε και πασπαλίζουμε με 1 ΚΣ ελαιόλαδο.

Για τη μπεσαμέλ λιώνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο σε μέτρια ένταση.

Ρίχνουμε ραντιστά το αλεύρι , ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να καβουρδιστεί και να σκουρύνει το χρώμα του.

Ενσωματώνουμε λίγο-λίγο το γάλα, να απορροφηθεί πριν ρίξουμε το επόμενο και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτουμε 1 κγ αλάτι, ¼ κγ πιπέρι, 1/8 κγ μοσχοκάρυδο, τα δύο αυγά κ και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην ψηθούν.

Τελειώνουμε, βάζοντας το τριμμένο τυρί.

Επαναφέρουμε τις στραγγισμένες Ταλιατέλλες MISKO στην κατσαρόλα, βάζουμε το μπέικον, τα 2/3 της μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.

Σε ένα σκεύος 22×32 εκ απλώνουμε 1 κουτάλα της σούπας μπεσαμέλ, από πάνω το μείγμα με τις Ταλιατέλλες MISKO και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ ισιώνοντας την επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά, 30 γρ τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 220°C, για 25 λεπτά να χρυσίσει.

Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά πριν το κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Βαθμολογία 5 από 5
6 Μαρτίου, 2023
Avatar for nantia tout
nantia tout
© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.