Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Ορεκτικά Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Χοιρινό Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές της Paxxi Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Επίσημο Δείπνο Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Συνταγές με Ταλιατέλες Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ταλιατέλλες
500 γρ. Ταλιατέλλες MISKO
1 ΚΣ + 1 κγ ελαιόλαδο
10 φέτες μπέικον
Αλάτι
Για τη μπεσαμέλ:
150 γρ βούτυρο
110 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1200 ml γάλα
1 κγ αλάτι
1/4 κγ πιπέρι
1/8 κγ μοσχοκάρυδο
2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ τριμμένο ρεγκάτο (ή κίτρινα τυριά)
1 ΚΣ τριμμένη φρυγανιά, για γαρνίρισμα
30 γρ τριμμένο ρεγκάτο (ή κίτρινα τυριά) , για γαρνίρισμα
Ζεσταίνουμε 1 κγ ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια ένταση και βάζουμε τις φέτες του μπέικον σε δόσεις γυρίζοντας τις και από τις δύο πλευρές.
Όταν πάρουν σκούρο χρώμα τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, τις ταμπονάρουμε με αυτό, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε σε λωρίδες.
Για τα ζυμαρικά, έχουμε βράσει 5 λίτρα νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 35 γρ και 500 γρ Ταλιατέλλες MISKO.
Τις αφήνουμε να βράσουν σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, τις στραγγίζουμε και πασπαλίζουμε με 1 ΚΣ ελαιόλαδο.
Για τη μπεσαμέλ λιώνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο σε μέτρια ένταση.
Ρίχνουμε ραντιστά το αλεύρι , ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να καβουρδιστεί και να σκουρύνει το χρώμα του.
Ενσωματώνουμε λίγο-λίγο το γάλα, να απορροφηθεί πριν ρίξουμε το επόμενο και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτουμε 1 κγ αλάτι, ¼ κγ πιπέρι, 1/8 κγ μοσχοκάρυδο, τα δύο αυγά κ και ανακατεύουμε γρήγορα για να μην ψηθούν.
Τελειώνουμε, βάζοντας το τριμμένο τυρί.
Επαναφέρουμε τις στραγγισμένες Ταλιατέλλες MISKO στην κατσαρόλα, βάζουμε το μπέικον, τα 2/3 της μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
Σε ένα σκεύος 22×32 εκ απλώνουμε 1 κουτάλα της σούπας μπεσαμέλ, από πάνω το μείγμα με τις Ταλιατέλλες MISKO και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ ισιώνοντας την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά, 30 γρ τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 220°C, για 25 λεπτά να χρυσίσει.
Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά πριν το κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
Σύνδεση