Τι συνταγές με χοιρινό θα βρω στη MISKO;
Στη MISKO θα βρείτε πολλές απολαυστικές και νόστιμες συνταγές με χοιρινό. Μπορείτε να επιλέξετε συνταγές με το αγαπημένο σας κρέας και το πολύ άλλα 9 υλικά, ή ακόμα και συνταγές που απαιτούν μόνο 30 λεπτά. Ανακαλύψτε συνταγές με...
Τι συνταγές με χοιρινό θα βρω στη MISKO;
Στη MISKO θα βρείτε πολλές απολαυστικές και νόστιμες συνταγές με χοιρινό. Μπορείτε να επιλέξετε συνταγές με το αγαπημένο σας κρέας και το πολύ άλλα 9 υλικά, ή ακόμα και συνταγές που απαιτούν μόνο 30 λεπτά. Ανακαλύψτε συνταγές με χοιρινό για μακαρόνια φούρνου, ή συνταγές ζυμαρικών που αγκαλιάζονται από πλούσια κόκκινη σάλτσα και χοιρινό. Ακόμα και αν αναζητάτε στο τραπέζι σας ένα ιταλικό αέρα η MISKO σας περιμένει για να σας ταξιδέψει. Ποιος θα έλεγε όχι σε μια αυθεντική ιταλική καρμπονάρα με αυγά;
Ποια μπαχαρικά ταιριάζουν με το χοιρινό;
Όπως όλα τα κρέατα έτσι και το χοιρινό από την οικογένεια των μπαχαρικών λατρεύει το αλάτι και το πιπέρι. Ωστόσο υπάρχουν πολλές επιλογές μπαχαρικών για να τονώσετε ένα πιάτο με χοιρινό. Η αποξηραμένη ρίγανη είναι ένα κλασικό καρύκευμα που δένει αρμονικά με το χοιρινό δίνοντας του έναν πιο παραδοσιακό χαρακτήρα. Αν θέλετε να δώσετε μια πιο γλυκιά αλλά ταυτόχρονα και πιπεράτη γεύση στο πιάτο σας δοκιμάστε να προσθέσετε γλυκάνισο. Ενώ αν είστε λάτρης των έντονων γεύσεων τότε μη διστάσετε να προσθέσετε φρεσκοτριμμένο κόλιανδρο, αποξηραμένο θυμάρι ή δενδρολίβανο αλλά και σκόρδο. Όλα τους είναι μπαχαρικά που ταιριάζουν πολύ με το χοιρινό.
Τι κρασί ταιριάζει με χοιρινό κρέας;
Ο γενικός κανόνας προστάζει τα λευκά κρέατα, όπως είναι το χοιρινό, να συνοδεύονται από κάποιο λευκό κρασί:
- Έτσι λοιπόν και εδώ το λευκό κρασί ταιριάζει απόλυτα με το χοιρινό και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.
- Ωστόσο ένα πιάτο με χοιρινό μπορεί να συνδυαστεί με κάποιο πλούσιο κόκκινο κρασί, όπως ένα Αγιωργίτικο το οποίο θα τόνιζε πολύ τη γεύση του, ή ένα Cabernet Sauvignon.
- Ενώ, αν το πιάτο σας περιλαμβάνει και αποξηραμένα φρούτα δοκιμάστε ένα φρουτώδες κόκκινο κρασί, όπως τα Merlot και Syrah. Το κάθε ένα από αυτά είναι μοναδικό κρασί που ταιριάζει με το χοιρινό και συντελεί σε ένα τέλειο γεύμα.
Τι να μαγειρέψω με το χοιρινό που περίσσεψε;
Αν αναρωτιέστε τι να μαγειρέψετε με το χοιρινό που περίσσεψε τότε θα σας έχουμε υπέροχα νέα. Το χοιρινό μπορεί να αποτελέσει εξαίσια επιλογή για ένα σάντουιτς της τελευταίας στιγμής. Μια γρήγορη sauce με γιαούρτι, λίγη ντομάτα και λίγη πάπρικα και έτοιμο! Ενώ με το χοιρινό που περίσσεψε μπορείτε να μαγειρέψετε ένα πεντανόστιμο και λαχταριστό σουφλέ ζυμαρικών ή ακόμα και ένα μοναδικό κριθαρότο. Και στις δύο περιπτώσεις το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε το μπέικον με το χοιρινό που έχετε διαθέσιμο.
Ποιο είναι το καλύτερο κομμάτι του χοιρινού;
Στην ερώτηση ποιο είναι το καλύτερο κομμάτι χοιρινού δεν υπάρχει μόνο μια απάντηση. Για παράδειγμα αν θέλετε να γευτείτε μια νόστιμη και μαλακή χοιρινή μπριζόλα τότε προτιμήστε κομμάτια όπως η ελιά ή ο σβέρκος. Κομμάτια όπως οι μπριζόλες και οι σπαλομπριζόλες είναι κατάλληλα για τηγάνι και μπάρμπεκιου. Ενώ για σιγομαγειρεμένο χοιρινό στην κατσαρόλα ή στο φούρνο, όπως ένα γιουβέτσι, το μπούτι είναι εξαιρετική επιλογή. Ενώ αν έπρεπε να δώσουμε μια απάντηση στην ερώτηση ποιο είναι το καλύτερο κομμάτι χοιρινού τότε θα λέγαμε το ψαρονέφρι. Το ψαρονέφρι είναι ένα από τα πιο εκλεκτά κομμάτια του χοιρινού, ιδανικό για κάρβουνα αλλά και τηγάνι.
Ποια είναι τα tips για μαρινάρισμα χοιρινού;
Η μαρινάδα μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει ένα χοιρινό κρέας. Για να γίνει όμως σωστά πρέπει να γνωρίζουμε και τα απαραίτητα tips για το μαρινάρισμα του χοιρινού. Το μαρινάρισμα σε υγρά όπως ο χυμός λεμονιού, το ξύδι, η σάλτσα ντομάτας αλλά και το κρασί φαίνεται να είναι το πιο αποτελεσματικό.
Επίσης βαθιά νοστιμιά στο κρέας του χοιρινού φαίνεται να δίνει το μαρινάρισμα σε άλμη, καθώς η άλμη σπάει τις πρωτεΐνες του κρέατος. Στην περίπτωση που επιλέξετε την άλμη πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην ποσότητα αλατιού που θα χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Ένα ακόμα tip για το μαρινάρισμα του χοιρινού είναι το να κάνουμε μικρές τομές στο κρέας, ειδικά εάν πρόκειται για μεγάλο κομμάτι. Αυτές οι τομές θα βοηθήσουν ώστε η μαρινάδα να εισχωρήσει βαθύτερα στο κρέας.