Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Ορεκτικά Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Χοιρινό Συνταγές με Τυρί Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές από τη Madame Ginger Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Κριθαράκι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για ΚριθαρότοΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κριθαράκι Μέτριο
500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO
5 φέτες μπέικον σε κομματάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο σε φέτες
150 γρ. αρακά φρέσκο ή κατ/νο
150 γρ. φασολάκια πράσινα φρέσκα ή κατ/να
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
100 ml λευκό κρασί
1.200 ml καυτό νερό
120 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεροψηθεί. Το μεταφέρουμε σε πιάτο.
Ρίχνουμε άλλες 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον αρακά, τα φασολάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το Κριθαράκι Μέτριο MISKO και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, περιχύνουμε με το ⅓ περίπου του καυτού νερού.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
Όταν το κριθαράκι απορροφήσει τα υγρά, συνεχίζουμε με άλλο ⅓ του νερού, ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνουμε την τελευταία δόση νερού και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν απορροφήσει τα περισσότερα υγρά το κριθαράκι αλλά όσο είναι ακόμα αρκετά ζουμερό, προσθέτουμε το ξεροψημένο μπέικον και τη μισή ποσότητα κεφαλογραβιέρας και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό, πασπαλίζοντάς το την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.