facebook instagram youtube
GR | EN

Κριθαρότο με μπέικον, λαχανικά και κεφαλογραβιέρα

Συνταγή από: Madame Ginger
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κριθαράκι Μέτριο

500 γρ. Κριθαράκι Μέτριο MISKO

5 φέτες μπέικον σε κομματάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 πράσο σε φέτες

150 γρ. αρακά φρέσκο ή κατ/νο

150 γρ. φασολάκια πράσινα φρέσκα ή κατ/να

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

100 ml λευκό κρασί

1.200 ml καυτό νερό

120 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεροψηθεί. Το μεταφέρουμε σε πιάτο.

Ρίχνουμε άλλες 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον αρακά, τα φασολάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το Κριθαράκι Μέτριο MISKO και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, περιχύνουμε με το ⅓ περίπου του καυτού νερού.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.

Όταν το κριθαράκι απορροφήσει τα υγρά, συνεχίζουμε με άλλο ⅓ του νερού, ανακατεύοντας συνέχεια.

Ρίχνουμε την τελευταία δόση νερού και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν απορροφήσει τα περισσότερα υγρά το κριθαράκι αλλά όσο είναι ακόμα αρκετά ζουμερό, προσθέτουμε το ξεροψημένο μπέικον και τη μισή ποσότητα κεφαλογραβιέρας και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό, πασπαλίζοντάς το την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.