Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Χοιρινό Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Παιδιά Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Σπαγγέτι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Ιταλικές ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σπαγγέτι No6
500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO
100 γρ. καπνιστή πανσέτα σε κυβάκια
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
4 αυγά
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Όσο βράζουν τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε την πανσέτα απ’ όλες τις μεριές για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Παράλληλα χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την μισή ποσότητα παρμεζάνας με σύρμα, μέχρι ν’ αφρατέψουν ελαφρώς.
Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, δεν πετάμε το νερό στο οποίο έβρασαν, αλλά τα μεταφέρουμε κατευθείαν στο τηγάνι με την πανσέτα, ανακατεύοντας απαλά.
Ρίχνουμε ½ μεγάλη κουταλιά (για σούπες) από το καυτό νερό των ζυμαρικών στο μπολ με τα αυγά και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω στα ζυμαρικά, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά και με γρήγορες κινήσεις όλα τα υλικά για να γίνουν τα αυγά σαν κρέμα και να μην σβολιάσουν. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό των ζυμαρικών (1-2 κ.σ. τη φορά) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, για να γίνουν πιο κρεμώδη.
Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
All time classic – ένα αγαπημένο και εύκολο πιάτο για το τέλος μίας κουραστικής ημέρας !
Φοβερή!
Τέλεια συνταγή για αυθεντικη καρμποναρα με αυγο! Διαβασα και τα άλλα σχολια, αλλά το γκουαντζιαλε το βρισκω μονο σε ντελικατεσεν και πεκορινο δεν εχω παντα στο ψυγειο, ενω παρμεζανα βρισκω πιο ευκολα. Εγω ετσι την κανω την καρμποναρα, με αυγο και παρμεζανα, και βαζω το μπεηκον που εχουν ετοιμο στα σουπερ μαρκετ, αν την θελω ακομα πιο διατητικη, βαζω γαλοπουλα.
Θα μεινω στο ΑΥΘΕΝΤΙΚΉ.
Η Αυθεντικη καρμποναρα ειναι με τυρι πεκορινο και γκουαντζιαλε οχι πανσέτα!
Απάντηση από MISKO
καλησπέρα! Μπορείς να βρεις την εκδοχή της αυθεντικής καμπονάρας εδώ: https://www.misko.gr/syntages/aythentiki-karmponara/
Σου ευχόμαστε καλές μαγειρικές δημιουργίες!