facebook instagram youtube

Καρμπονάρα με Αυγό

Βαθμολογία 4.5 από 5
(8)
καρμποναρα με αυγο
καρμποναρα με αυγα
καρμποναρα με αυγο
καρμποναρα με αυγα

Η κλασική καρμπονάρα με αυγό είναι ένα από τα πιο γνωστά ιταλικά πιάτα που συνδυάζει απλότητα και πλούσια γεύση. Τα αυγά χρησιμοποιούνται ολόκληρα και δίνουν μαζί με την παρμεζάνα τη χαρακτηριστική βελούδινη υφή σε αυτή τη λαχταριστή λευκή σάλτσα ζυμαρικών. Ενώ η προσθήκη της πανσέτας ολοκληρώνει αυτό το κλασικό ιταλικό πιάτο, δημιουργώντας μια γευστική εμπειρία που ενώνει την ιταλική παράδοση με την ποιότητα των ζυμαρικών Misko.

Fun fact: η προέλευσή της κλασικής καρμπονάρας με αυγό είναι αρκετά αινιγματική, με πολλές θεωρίες γύρω από την ιστορία της. Μια δημοφιλής εκδοχή είναι ότι το πιάτο δημιουργήθηκε από Ιταλούς ανθρακωρύχους (carbonari στα ιταλικά), εξ ου και το όνομα “καρμπονάρα”. Άλλοι πιστεύουν ότι η συνταγή διαδόθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν Αμερικανοί στρατιώτες στην Ιταλία συνδύασαν τα διαθέσιμα υλικά (αυγά και μπέικον) με ιταλικά ζυμαρικά.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO

100 γρ. καπνιστή πανσέτα σε κυβάκια

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

4 αυγά

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Όσο βράζουν τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε την πανσέτα απ’ όλες τις μεριές για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Παράλληλα χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την μισή ποσότητα παρμεζάνας με σύρμα, μέχρι ν’ αφρατέψουν ελαφρώς.

Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, δεν πετάμε το νερό στο οποίο έβρασαν, αλλά τα μεταφέρουμε κατευθείαν στο τηγάνι με την πανσέτα, ανακατεύοντας απαλά.

Ρίχνουμε ½ μεγάλη κουταλιά (για σούπες) από το καυτό νερό των ζυμαρικών στο μπολ με τα αυγά και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω στα ζυμαρικά, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά και με γρήγορες κινήσεις όλα τα υλικά για να γίνουν τα αυγά σαν κρέμα και να μην σβολιάσουν. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό των ζυμαρικών (1-2 κ.σ. τη φορά) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, για να γίνουν πιο κρεμώδη.

Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Βαθμολογία 5 από 5
27 Αυγούστου, 2024

All time classic – ένα αγαπημένο και εύκολο πιάτο για το τέλος μίας κουραστικής ημέρας !

Avatar for Ιόλη Βάρτσου
Ιόλη Βάρτσου
Βαθμολογία 5 από 5
24 Ιουλίου, 2024
Avatar for Marion Pap.
Marion Pap.
Βαθμολογία 5 από 5
24 Ιουλίου, 2024
Avatar for amalia nk
amalia nk
Βαθμολογία 5 από 5
22 Ιουλίου, 2024

Φοβερή!

Avatar for konstantinos papagiannopoulos
konstantinos papagiannopoulos
Βαθμολογία 5 από 5
8 Ιουλίου, 2024

Τέλεια συνταγή για αυθεντικη καρμποναρα με αυγο! Διαβασα και τα άλλα σχολια, αλλά το γκουαντζιαλε το βρισκω μονο σε ντελικατεσεν και πεκορινο δεν εχω παντα στο ψυγειο, ενω παρμεζανα βρισκω πιο ευκολα. Εγω ετσι την κανω την καρμποναρα, με αυγο και παρμεζανα, και βαζω το μπεηκον που εχουν ετοιμο στα σουπερ μαρκετ, αν την θελω ακομα πιο διατητικη, βαζω γαλοπουλα.

Avatar for Stefania Bell
Stefania Bell
Βαθμολογία 1 από 5
22 Δεκεμβρίου, 2023

Θα μεινω στο ΑΥΘΕΝΤΙΚΉ.

Η Αυθεντικη καρμποναρα ειναι με τυρι πεκορινο και γκουαντζιαλε οχι πανσέτα!

Avatar for Nas Log
Nas Log

Απάντηση από MISKO

καλησπέρα! Μπορείς να βρεις την εκδοχή της αυθεντικής καμπονάρας εδώ: https://www.misko.gr/syntages/aythentiki-karmponara/

Σου ευχόμαστε καλές μαγειρικές δημιουργίες!

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.