facebook instagram youtube
GR | EN

Κλασική Καρμπονάρα με αυγό

ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΑΥΓΟ_MISKO_2
ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΑΥΓΟ_MISKO_1
ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΑΥΓΟ_MISKO_2
ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ ΜΕ ΑΥΓΟ_MISKO_1

Η κλασική Καρμπονάρα δε χρειάζεται συστάσεις: φτιάξτε την αυθεντική συνταγή με αυγό αντί για κρέμα γάλακτος και μεταφερθείτε στην Ιταλία σε μόλις 25 λεπτά.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-SPAGHETT-No6- 1021314

MISKO Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO

100 γρ. καπνιστή πανσέτα σε κυβάκια

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

4 αυγά

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Όσο βράζουν τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε την πανσέτα απ’ όλες τις μεριές για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

Παράλληλα χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την μισή ποσότητα παρμεζάνας με σύρμα, μέχρι ν’ αφρατέψουν ελαφρώς.

Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, δεν πετάμε το νερό στο οποίο έβρασαν, αλλά τα μεταφέρουμε κατευθείαν στο τηγάνι με την πανσέτα, ανακατεύοντας απαλά.

Ρίχνουμε ½ μεγάλη κουταλιά (για σούπες) από το καυτό νερό των ζυμαρικών στο μπολ με τα αυγά και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω στα ζυμαρικά, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά και με γρήγορες κινήσεις όλα τα υλικά για να γίνουν τα αυγά σαν κρέμα και να μην σβολιάσουν. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό των ζυμαρικών (1-2 κ.σ. τη φορά) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, για να γίνουν πιο κρεμώδη.

Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.