facebook instagram youtube

Καρμπονάρα με σπανάκι

preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Σπαγγέτι Protein

400 γρ. Σπαγγέτι Protein MISKO

3 σκελίδες σκόρδο

500 γρ. baby σπανάκι

250 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

2 αυγά

6 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Protein MISKO και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό. Κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.  

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα το σπανάκι. Ανακατεύουμε καλά 2-3 λεπτά ώστε να μαλακώσουν όλα τα φύλλα.  

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε νερό και παγάκια, και με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα φύλλα από το σπανάκι. Με αυτό τον τρόπο κρατάμε ζωντανό το χρώμα τους. Απομακρύνουμε το σπανάκι από το παγωμένο νερό και το στραγγίζουμε καλά.   

Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε το σκόρδο, το σπανάκι, ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, λίγο αλάτι, τα αυγά και 1/2 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Μόλις προσθέσουμε το νερό χτυπάμε κατευθείαν. Προσοχή, το νερό θα πρέπει να είναι καυτό ώστε να “μαγειρευτεί” το αυγό αλλά όχι να ψηθεί. 

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Στην κατσαρόλα που τα βράσαμε αδειάζουμε τη σάλτσα και έπειτα προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν.  

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και επιπλέον παρμεζάνα τριμμένη.  

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.